Общинските съветници от ГЕРБ - Кресна отхвърлиха кандидатстване по 3 проекта включващи изграждане на детски площадки

08 Януари 2016 | 13:20
10 коментара
Общество
Общинските съветници от ГЕРБ - Кресна отхвърлиха кандидатстване по 3 проекта включващи изграждане на детски площадки

Общинските съветници от ГЕРБ - Кресна отхвърлиха кандидатстване по 3 проекта включващи изграждане на детски площадки на територията на малката община, съобщава репортер на Pirinsko.com.

На редовна сесия на Общински съвет - Кресна, проведена на 7.01.2016 година съветниците от групата на ГЕРБ и съветниците от групата на бившия кмет Ил. Кръстев от Коалиция „За Кресна” показаха как не искат да работят за хората в община Кресна, като гласуваха против или въздържали се предложенията на кмета Николай Георгиев, а именно за кандидатстване на три проекта по две оперативни програми.

1. Проект  „Изграждане на системи за ранно предупреждение от наводнения”  по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ – ИПП България –Приоритетна ос 1 „Околна среда”, специфична цел 1.2 „Превенция на риска и смекчаване на последствията от природните и свързаните с човешката дейност опасности и бедствия в трансграничния регион”

2. Проект „Рехабилитация на обществени зелени площи – детски площадки и доставка на съоръжения към тях в населените места в община Кресна"  по Проект „Красива България” (ПКБ) – част от програмата на Министерство на труда и социалната политика (МТСП)  

3. Проект  „Планински Лагери в Пирин и Беласица”  по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ – ИПП България – Македония. Приоритетна ос 2, специфична цел 2.1 „Увеличаване на туристическия потенциал в региона чрез сътрудничество за по – добро опазване и устойчиво използване на природното и културното наследство”

ИПП България – Македония.   

По „Изграждане на системи за ранно предупреждение от наводнения”  и „Рехабилитация на обществени зелени площи – детски площадки и доставка на съоръжения към тях в населените места в община Кресна"  съветниците от ГЕРБ и съветниците от групата на бившия кмет Ил. Кръстев Коалиция „За Кресна” се въздържаха.

Единствено по 3 проект „Планински Лагери в Пирин и Беласица”  Илиян Кръстев подкрепи предложението на Кмета Николай Георгиев.

Отказът да се приемат предложенията спират кандидатстването по двете програми, което затруднява новия кмет да работи пълноценно в името на жителите на общината. Това също показва как общинските съветници водени от лични мотиви, отказват реализацията на мащабни проекти, които ще доведат до подобряването условията на живот в община Кресна. Поведение непристойно, както в лицето им на местни парламентаристи, така и в лицето им на жители на населеното място.

Общинските съветници от ГЕРБ - Кресна отхвърлиха кандидатстване по 3 проекта включващи изграждане на детски площадки

Добавени коментари

7777 публикува:
10 Януари 2016 | 14:34
Много трудно ще му бъде на кмета,но той не трябва да забравя,че някой продал ли се е веднъж,ще го прави винаги
gradeshlia публикува:
10 Януари 2016 | 00:16
da im ebe ku4e maikata niki ma4kai gi
Благо Сливн. публикува:
08 Януари 2016 | 21:21
6 свой+1 продажнен МАЯ=7 съветника.И сега???
2520 публикува:
08 Януари 2016 | 19:40
до "Запознат", ти започна като онези в Германия,виновни са не тези дето са искали да е.ат,германките,а самите германки,че е искано да ги е.ат ! е.ти и логиката,виновен Кмета !хахаха ..
999 публикува:
08 Януари 2016 | 16:39
Нaшият кмет ще нaпрaви всичко възможно дa нaпрaви нов облиг на градът ни! И много се рaдвaм че ще зaпочне именно от изгрaждaнето нa детски площaдки на които дa игрaят децaтa ни, а не пaрковете ни дa служaт зa нaркомaнски сбирки! Желaя успех нa КМЕТA в реaлизирaнето на неговите цели и проекти! !!
Запознат публикува:
08 Януари 2016 | 15:41
милчо и белята имат ли срам! искам младите майки да направат среща с тези недоразумения и да ги попитат защо не гласуваха предложението на кмета за направа на детски площатки или сега ще измислят нова интрига и ще кажат че кмета не си е свършил работа
mariq публикува:
08 Януари 2016 | 15:05
tezi trebva da se sramuvat ot horata, ama ne .
maruha публикува:
08 Януари 2016 | 14:53
na tezi ne im se izka da se napravi neshto hubavo i dobro za kresna.gonat si samo tehnite interesi( lapathi)
ЧЕТЕ СЕ : публикува:
08 Януари 2016 | 14:45
ГЕРБ = ГАНГСТЕРСКИ ЕЛИТ на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ !!!!
Запознат публикува:
08 Януари 2016 | 14:05
Абе той Чаушо нали има мнозинство. Били му спряли проектите- пълни глупости;)))) неговите не са гласували

Добавете Вашия коментар

TOP