Общинският съветник Явор Аргиров от Сандански се забърка в скандал в баскетболен мач на „Вихрен“

22 Юни 2022 | 06:17
0 коментара
Общество
Общинският съветник Явор Аргиров от Сандански се забърка в скандал в баскетболен мач на  Вихрен

Общинският съветник Явор Аргиров от Сандански бе изгонен от мача между момчетата до 16 г. на „Вихрен“ и „Евробаскет“ (Бл), спечелен от благоевградчани с 50:30 в София. Видео със скандалната сцена бе изпратено вчера в редакцията на „Струма”.

Народният избраник получи предупреждение още в средата на първата част от дежурния делегат Тодор Иванов, който по-късно спря срещата и обяви, че тя няма да продължи, докато санданският парламентарист, който е и баща на състезател от вихренци, не напусне залата. Аргиров влезе на паркета и след оживен разговор с Иванов тръгна да излиза, придружен от треньора на „Вихрен“ Кирил Филипов. Изведнъж обаче се върна тичешком и опита саморазправа с делегата, но бе пресрещнат от арбитрите Иван Илиев и Нанко Красимиров, прекрати неуспешната си атака и пое към изхода, прегърнат от разтревожения си син.

Двубоят, който нямаше значение за челните места от квалификацията в зона „Запад“ на Първа дивизия, продължи. На голямата почивка Я. Аргиров пак се появи в залата и догледа мача от трибуните.

„Срещата започна спокойно, в 5-а минута подвикнах на съдиите да свирят един фал и за нашия отбор. Тогава дежурният делегат каза, че ще ме изгони от залата. Попитах го на какво основание, отговори ми, че скоро ще разбера на какво. И така след малко наистина го направи – каза ми, че съм изгонен и спря мача. Отидох при него и се поинтересувах защо, а той отвърна, че стоя в момента в игралното поле, затова ме гони. При мен дойде и един от треньорите на „Вихрен“ – Кирил Филипов. Помоли ме да не се разправям повече и да изляза. Послушах го, но след секунди чух зад гърба си звучна псувня по мой адрес, което ме извади от равновесие и не можах да се сдържа. Същата сутрин в 5 ч. тръгнах от Турция, за да стигна в 11 ч. на мача в София. Не си представях така нещата. По-късно прочетох правилника и установих, че съм отстранен неправомерно, защото само главният съдия може да нареди на охраната да ме изгони. Днес (б.р. – вчера) изпратих жалба до Съдийската комисия на БФБ относно действията на делегата“, коментира Я. Аргиров.

ИВАН ДИМИТРОВ,в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP