Общинският съвет в Благоевград заседава днес извънредно днес

15 Октомври 2021 | 10:22
0 коментара
Политика
Общинският съвет в Благоевград заседава днес извънредно днес

Общинският съвет на Благоевград заседава извънредно днес. Кметът Илко Стоянов представя програмата си за управление и целите, които ще преследва до края на мандата му. Някои от намеренията ще са на етап предпроектни  и проектна подготовка, а реализацията ще остане за следващия мандат. Други обаче той възнамерява да осъществи във времето на своя мандат. Такова е намерението му относно проблема с бездомните кучета, като припомни осъществената наскоро кампания по преброяване на скитащите четириноги и поканата към швейцарски ветерирани да дойдат да кастрират популацията на изоставени на улицата кучета.

Относно зеленчуковия пазар кметът Стоянов заяви, че планира неговото разширяване и подобряване на условията за търговия, в това число и озеленяване и изграждане на паркинг.

Относно дигитализацията в местното самоуправление кметът Илко Стоянов си подставя за цел сайта на общината да е работещ и да предлага ефективно електронни услуги.

Относно туризма управникът си поставя за цел да бъдат развити две нови термални зони – Зелен дол и Дъбрава. „Върнатият на общината АКВА парк може да заработи до края на мандата“, каза градоначалникът на Благоевград.

Относно икономическото развитие на града кметът Илко Стоянов ще заложи на високотехнологичен, индустриален и зелен Благоевград чрез развиване на двата индустриални парка-Зелен дол и Е 79.

Относно образованието, ще се залага на силно партньорство с училищата и университетите, с фокусиране върху възможностите за дуално обучение, за да се повиши броят на завършилите дори само средно образование да могат да започнат работа, а работодателите да са по-доволни от наетите работници.

Добавете Вашия коментар

TOP