Общинският съвет в Банско прие важни решения

22 Декември 2023 | 09:05
0 коментара
Общество
Благоевград
Общинският съвет в Банско прие важни решения

Общинският съвет в Банско проведе заседание, в чийто дневен ред бяха включени за разглеждане 39 точки. Съветниците избраха председателят на ОбС Димитър Русков да представлява общината в Общото събрание на Националното сдружение на общините в България и в Областния съвет за развитие на област Благоевград.

Бяха разгледани въпроси, свързани със застраховане и с отдаване под наем на общински имоти, както и за изработване на подробни устройствени планове.

С решение на Общинския съвет, съгласно ЗМСМА, Община Банско предава за стопанисване, поддържане и експлоатация на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград публични активи в управление на Асоциацията по ВИК. Инвестициите са на обща стойност 430 хил. лв. и са финансирани от „ВиК“ ЕООД-Благоевград.

Одобрен беше и един от най-важните общински документи – Годишен план за социалните услуги за 2024 год. Той включва планираните социални услуги, финансирани чрез делегиран от държавата бюджет и с общински средства. В него са заложени приоритети, свързани с повишаване качеството на социалните дейности и подобряване на достъпа до тях.

Общинският съвет прие годишна програма за развитие на читалищната дейност за 2024 г. В нея са включени програмите на читалищата в община Банско – НЧ “Никола Вапцаров-1894“ гр. Банско, НЧ “Димитър Благоев-1925“ гр.Добринище, НЧ “ИВан Кюлев – 1996“ с. Места, НЧ “Никола Вапцаров-2010“ с. Филипово и НЧ “Светлина-2006“ с.Кремен.

Добавете Вашия коментар

TOP