Общинският председател на БСП в Банско подаде оставка

21 Септември 2023 | 19:53
8 коментара
Политика
Благоевград
Общинският председател на БСП в Банско подаде оставка
Скъпи приятели, партийни членове, съмишленици, симпатизанти, съграждани, Днес, 21 септември 2023 година, подадох оставка като председател на Общинския съвет на БСП – Банско пред Изпълнителното ни бюро.

Решението ми е продиктувано от последните събития в партията и несъгласието ми с последвалите еднолични решения на кръжока по интереси около Корнелия Нинова.

Категорично не приемам пряката и тенденциозна намеса в работата на общинската партийна организация, която ме е избрала да представлявам и ръководя.

Конкретно – незачитането на Общинската конференция на БСП – Банско на която бях издигнат категорично, безрезервно и единодушно за кандидат за кмет на общината. Конференцията даде и висока оценка за моята работа като заместник – кмет.

Там бяха излъчени и кандидатите на партията за общински съветници. Оказа се, че за централното „ръководство“ волята на редовите членове няма никакво значение.

В последния възможен момент решиха да отхвърлят решенията на партийния форум в Банско, като издигнат свой кандидат за кмет и променена листа за кандидат общински съветници.

Налагането на силови методи, без разговор и обсъждане, няма да доведе до нищо добро.

Решението на партийната централа на Позитано 20, показва абсолютно неуважение и грубо унижаване на партийните хора в Общината.

Пренебрегването на мнението и игнорирането на гласа на членовете в партийната общност е обиден и този факт не ми е безразличен.

Доверието на членовете и симпатизантите ни в Банско се печели трудно и за това не мога да го предам.

Аз съм трето поколение социалист, един от учредителите на Младежкото обединение на партията в общината и оттогава до сега съм бил педантично предан на партийната идеология, политика и работа.

Като заместник – кмет с нужния морален компас и ценностна система съм работил отговорно и безусловно само и единствено за интересите и в полза на гражданите на община Банско.

Неодобрението на моята кандидатура в „последната минута“ е безпринципно и работи сервилно и угоднически в полза на други политически субекти. Ето защо виждам моята оставка като единствения достоен изход.

Не искам да влизам в излишни конфликти и да търся вина. В тази ситуация нямам намерение да излизам през задния вход и в името на симпатизантите на партията и нравствено чистоплътните хора в социалистическата общност в нашата Община подавам оставка.

Градил съм много дълго време името си и съм извоювал необходимия авторитет и на никаква цена няма да го принеса в жертва на нечии интереси. Винаги в живота си съм спазвал принципа, че честността създава доверие.

И когато се стигне до момент да не можеш да различаваш съпартийците и съмишлениците си от недоброжелателите и от неприятелите, значи е дошло време да си тръгнеш. Оставам верен на социалистическата идея и вярвам в нейната реализация.

Добавени коментари

до Дане публикува:
22 Септември 2023 | 14:42
Не се чуди, а се огледай да не е около жена ти някъде ;)
Мислещ публикува:
22 Септември 2023 | 13:56
Във фейса му ръкопляскате, а тук го плюете. Един другар го нарече истински комунист. Разкапана партия, както всички други. Много била достойна постъпката му. Глупости на търкалета. Истината е, че чрез игрички се самономинира, ама Корнелка си е печена. Напуска тотално посран, това е истината!
? публикува:
22 Септември 2023 | 07:27
А кой е този? Поне името си да беше написал
Дане публикува:
22 Септември 2023 | 00:15
А Мацуревия плужек плешив къде е?Нещо го няма никакъв?
Пинко публикува:
21 Септември 2023 | 22:53
Ти на кое "бсп"се кланеш боклук,вас в село"Нинова" ве нече той тръгнал на попо щерката да тераси.
@ публикува:
21 Септември 2023 | 21:41
Игрите водят до шут в топките и коляно в главата, който играе понякога и не печели, важното е да си в джаза дори и наритан.
сашо публикува:
21 Септември 2023 | 21:31
много свестно момче
Bansko публикува:
21 Септември 2023 | 20:14
Такава кмет е че никои не разбра дали е кмет или е пионка по слаб кмет от него не е имало а се помисли за голямата работа че ше го изберат банскали.

Добавете Вашия коментар

TOP