Общинският паяк в акция за стари коли в Благоевград

11 Юни 2023 | 16:22
3 коментара
Общество
Благоевград
Общинският паяк в акция за стари коли в Благоевград

Служители от звено "Инспекторат" и общинското дружество "Паркинги и гаражи" разчистват заедно старите коли, изоставени с години от собствениците. Акцията им е свързана и с изпълнение на кметската заповед в Благоевград за принудително преместване на автомобилите от площи, които са общинска или държавна собственост. За да облекчат финансово благоевградчани, които по различни причини не поддържат колите в движение, ръководителите на двете дружества са взели решение да ги извозят без пари до посочено от тях място - частен имот или пункт за черни и цветни метали.

В почивните дни общинският паяк обходи кварталите "Грамада", "Струмско" и "Ален мак", информираха от Инспектората. Извозени са "Масквич" и няколко "Фолксваген"-а, останали дори без прозорци пред домовете на благоевградските им собственици. Руската машина пък била от дълго време в тревните площи в "Струмско". Принудителното репатриране е за сметка на дружеството, ръководено от Ивайло Червилов, което спестява над 70 лева на гражданите. Те не са предприели доброволни действия по преместването. Първоначално са имали контролни лепенки на калите с указание за премаване от общинските терени. След това им бил даден тримесечен срок за изпълнение за заповедта или пък заплащане на таксите за пускане в движение към КАТ и "Гражданска отговорност", коментираха за Еновина.

Припомняме, че в заповедта на Общината е посочено колите ще бъдат репатрирани, след което ще се съхраняват на специализирана площадка, намираща се при гаражите на бившата цигарена фабрика в града, при железопътната гара в рамките на 14 дни. Ако в този период собствениците желаят да получат автомобила си обратно, следва да заплатят разходите за репатриране и престой. След изтичане на горецитирания срок непотърсените коли ще бъдат предавани за разкомплектоване на лицензиран оператор, като разходите ще са за сметка на собствениците.

Добавени коментари

Шишо публикува:
12 Юни 2023 | 21:01
Вижте и паркинга срещу полицията. Там трябва да е синя зона,даже го разчертаха ,но нема къде да паркират милиционерите !!!!!
Румен публикува:
12 Юни 2023 | 15:52
На Рилци по главната улица има няколко коли, от години не са мърдани.Пречат на градския транспорт
Шишо Бакшишо публикува:
11 Юни 2023 | 19:59
Да обиколят и ж.к. “Запад“, и там има куп ръждясващи ламарини по паркинги и тревни площи!

Добавете Вашия коментар

TOP