Общински съветник иска затваряне на ГКПП „Гюешево“

13 Март 2020 | 10:01
0 коментара
Общество

Общински съветник от Кюстендил иска затваряне на ГКПП „Гюешево“  с цел ограничаване заразата от коронавирус. Той е депозирал писмо до Младен Маринов, министър на вътрешните работи, както и до ген. Венцислав Мутафчийски, председател на Националния кризисен щаб.

Повод за действията на инж. Огнян Атанасов е съобщение от Главна дирекция  Гранична полиция  от граничните власти на Република Северна Македония, че за ограничаване разпространението на коронавируса, лица, които пристигат от Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция и Германия да бъдат пренасочвани за преминаване на българо-северномакедонската граница единствено през ГКПП „Гюешево“ – ГКПП „Деве Байр“. Там ще се извършват допълнителни прегледи от медицински специалисти.

„Този акт би подложил на риск здравето и живота на жителите на община Кюстендил и служителите на гранична полиция. Смятам за неприемливо нашият пункт да е единственият в страната, който да поема огромния поток от хора, пристигащи от страни, в които вирусът е в огромни мащаби“, категоричен е инж. Атанасов. Той допълни, че се надява по дипломатичен път да се реши спирането на тази заповед.

„Нямаме притеснения. По добре е да се минава само през един граничен пункт. В града няма инфекциозно отделение, но ще се справим с потока от пристигащи. На този етап всичко е в нормални граници. Разкрити са около 40 легла, както и болницата в Дупница има готовност при  нужда да реагират“, коментира кметът на Кюстендил Петър Паунов./ТВ Дартс/

Добавете Вашия коментар

TOP