Общински съвет Благоевград не прие предложение за увеличение на цените на таксиметровите услуги

29 Октомври 2022 | 09:21
7 коментара
Бизнес
Общински съвет Благоевград не прие предложение за увеличение на цените на таксиметровите услуги
Общински съвет Благоевград не прие предложение за увеличение на цените на таксиметровите услуги.
С 25 гласа „ЗА“ Общински съвет Благоевград не прие предложението, относно актуализиране на минимални и максимални цени на километър пробег за извършване на таксиметрови превози на територията на община Благоевград.
На редовното заседание на местния парламент бе дадена думата на Росен Начев и Спас Калаузки, да изложат противоположните доводи на представителите на различните таксиметрови фирми в града.
От своя страна общинските съветници призоваха таксиметровия бранш да не ги замесва в скандали, на които сме свидетели всички през последните няколко месеца.
Като извънредна точка бе дискутирана и неотложността на въпроса, на внесеното предложение от кмета на община Благоевград, касаещо предстоящото извънредно общо събрание на съдружниците в “Прима Инвест БГ”ООД, което е насрочено за 1 ноември, а последното редовно заседание на общински съвет Благоевград преди тази дата е именно днес 28 октомври.
С 38 гласа „ЗА“ и 1 „Въздържал се“, бе прието представителят на Общински съвет, Георги Иванов, да участва в общото събрание и да гласува позицията на Общината с „Въздържал се“.
Вчера на заседанието на местния парламент бе дадена думата и на Деница Иванова, която се изказа от името на жителите на селата Лешко, Падеш и Габрово, които категорично се противопоставят срещу инвестиционното намерение на „Илинден мрамор“.
Тя уточни, че при евентуално разкриване на открития рудник съществуват рискове от образуването на задръствания, повреди по инфраструктурата, намаляване дебита на водоизточниците и сериозни запрашвания на въздуха, които могат да доведат до сериозни заболявания.
Председателят на ОбС, Радослав Тасков, изрази становище, че искане за отдаване на концесия би следвало да е съгласувано с Общината и Общински съвет.
„Ще търсим всички законови мерки и смятам, че няма човек, който да не е на Ваша страна, Не мисля, че икономическите ползи за общината от тази концесия ще са такива, че да си заслужава да нарушим имиджа на селата, които представлявате“, категоричен бе г-н Тасков.
Днешното редовно заседание продължи с попълване състава на временна комисия за изработване на предложение на политика за участието на Община Благоевград и общинските публични предприятия и бизнес задачи, като за председател бе избран общинският съветник Веселин Христов.
.
Прието бе и предложението, относно Проект за изменение на Приложение №8 и Таблица на базисни наемни цени за Община Благоевград на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Благоевград. То бъде докладвано от общинския съветник Валентина Шаркова, председател на Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране.
Общински съвет даде положителен вот и за предложението, относно поставяне в градска среда на паметника на българските възрожденци, братята Димитър и Константин Миладинови, който се намира в Регионалния исторически музей, като уточни, че избрано най - подходящото място за поставяне на паметника в градска среда. То се намира в зелена площ между зала „Пейо Яворов“ и АУБ.
Предложение с № 60-00-361/27.09.2022 г., от Дейвид Арабаджиев – Секретар на Община Благоевград и Председател на комисия, създадена със Заповед № 204/09.08.2021 г. на Кмета на Община Благоевград, относно финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на община Благоевград получи положително становище от общинските съветници.
Местните парламентаристи одобриха изработване на Подробен устройствен план (ПУП) по няколко предложения от Кмета на община Благоевград.
След изчерпване на дневния ред, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри заседанието.

Добавени коментари

До Кадев Селяндура публикува:
29 Октомври 2022 | 19:29
Първия километър с качването ти е над 2 литра газ.И после на всеки километър почти по литър на километър.Ти да не караш танк, той харчи 100 на 100.Вдигне ги бе селяк и после ще ми водиш Кура.
ГЕРБ Благоевград публикува:
29 Октомври 2022 | 18:38
КМЕТО ИЛКО СТОЯНОВ Е НАПРАВИЛ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ТАКСИТАТА В БЛАГОЕВГРАД АМА ЕВАЛА НА СЪВЕТНИЦИТЕ ЧЕ МУ ОТКАЗАХА ЕВАЛА НА СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ ДОСТОЙНИ И СЪС ЗАМАХ ОТКАЗАХА НА КМЕТА!
Кадев Димитър Кадев публикува:
29 Октомври 2022 | 18:24
Абе селтаци прости. Айде да ви обясня на ваш език прост. Инфлация 20 %. Ток х3, храна х 3. Тия хора хранят деца. Дали могат да предлагат услугата си на същите цени, въпреки че хляба им е скочил х3??
Въведете име... публикува:
29 Октомври 2022 | 14:56
Газта е на цени от преди 10 години ,даже по евтина. После реват, че няма клиенти.
Opa публикува:
29 Октомври 2022 | 10:55
Мислете и внимавайте какво точно ще дадете на Ризов за Картала!! Тоя измамник да не се окаже собственик на цялата гора над Благоевград.... дайте прозрачност пред хората
neeeeeee ne ne публикува:
29 Октомври 2022 | 09:56
zashto da vdigat cenite nali padna gorivoto nekoi iska da zabogatqva kato promqnata
иван бриндо публикува:
29 Октомври 2022 | 09:51
защо илко иска да вдига цената на такситата в благоевград; преди три месеца таксиметраджиите искаха да вдигнат цените на такситата защо пак искат а цената на гаста падна под 90 стотинки; защо предлага илко стоянов да се вдигне цената на такситата да не е взел некоя таксиметрофа фирма или на данчо жъчката слугата радо тасков прави интриги на кмета тоя дето иска да вдига цените беше на тасков в листата;

Добавете Вашия коментар

TOP