Общински съвет Банско одобри кандидатстването на общината по три нови проекта

20 Януари 2016 | 20:17
0 коментара
Общество
Общински съвет Банско одобри кандидатстването на общината по три нови проекта

На своето редовно заседание, Общински съвет Банско одобри кандидатстването на общината по три нови проекта.

Подготвена е документацията за участие с два проекта  по програмата за Трансгранично сътрудничество „България Македония”, с които да бъдат изградени нови спортни площадки в град Банско и Добринище, както  и създаването на галерия-музей на Пирин планина.  Проектът предвижда оформянето на концептуално пространство, което да даде възможност на посетителите да се запознаят с Пиринския край от друга, съвременна гледна точка с помощта на съвременните визуални технологии.  По Проект „Красива България” ще се кандидатства за средства за ремонт на помещенията в детска градина в Добринище.

 

Бяха приети три нормативни документа в сферата на опазването на околната среда – Наредба за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците, Програма за опазване на околната среда за периода 2015-2020, както и Програма за управление на отпадъците за същия период. Основните приоритети, заложени в тях, са доизграждане на необходимата техническа инфраструктура за водоснабдяване и пречистване на отпадните води, усъвършенстване на екологично обезвреждане на видовете отпадъци, както и повишаване информираността на населението за екологичните норми и мерките за решаването им.

 

Бе одобрена също Наредба за управление на общинските горски територии, с която се уреждат обществените отношения, свързани с управлението и стопанисването им, ползването на дървесина и други.

Добавете Вашия коментар

TOP