Общински болници в Благоевградско искат още легла заради COVID-19

01 Ноември 2020 | 13:05
0 коментара
Общество

Директори на общински болници в Благоевградско настояват Здравната каса да увеличи легловата база на лечебните заведения заради необходимостта да се осигурят повече места за прием на болни с усложнения от коронавирус. Крайно недостатъчни са и количествата „Ремдесивир“, които Регионалната здравна инспекция в Благоевград предоставя  на  болниците, информира БНР.

Областната болница в Благоевград не може да приема повече пациенти с коронавирус поради запълване на капацитета на трите Covid отделения. Причината е, че системата не позволява да се регистрират повече пациенти от разрешените от Здравната каса легла.

В общинските болници също са принудени да увеличат леглата, като взимат бройки от други отделения. Това не е нормално, заяви д-р Петър Филибев, директор на здравното заведение в Гоце Делчев.

В момента в Гоце Делчев тече благотворителна кампания за събиране на средства, необходими за закупуване на още пет обдишващи апарата. Районът е един от най-засегнатите от разпространение на заразата.

Семейните лекари, които са преболедували Covid-19, са заявили готовност да влязат и в лечебното заведение в Гоце Делчев, за да помагат на колегите си.

Добавете Вашия коментар

TOP