Общинска фирма „Биострой“ - Благоевград е в пълна готовност да посрещне зимата

09 Декември 2015 | 14:06
0 коментара
Общество
Общинска фирма  Биострой  - Благоевград е в пълна готовност да посрещне зимата

Общинска фирма „Биострой“ - Благоевград е в пълна готовност да посрещне зимата. В очакване на снеговалежи и поледици, от дружеството са осигурили сол, луга и пясък.

„Преди дни заредихме още по 30 тона сол и луга, които прибавихме към наличните на базата ни 100 тона сол и 90 тона луга. Имаме в наличност и смесени пясък и сол, които също можем да ползваме  при нужда“, каза пред репортер на Pirinsko.com Васил Бачев, управител на общинската фирма „Биострой“.

 

В зимното поддържане са включени 14 машини, готови при снеговалеж  да излязат да чистят Областния център. Част от машините са многофункционални, като могат да хвърлят луга, да ринат сняг, да разхвърлят пясъкосолни смеси.

„До дни започва и разнасянето на съдове със сол. Около 20 съда ще бъдат поставени в част от кварталите, където има много стръмни улици като „Дъбравска“, „Пирин“, „Бадемите“, част от улиците в квартал „Освобождение“ и други“, допълни  управителят на „Биострой“.

 

Той призова гражданите да не изхвърлят битови отпадъци в съдовете със сол, както и да не вземат за битови нужди от въпросната сол, която е мръсна и е предназначена за хвърляне по улиците при заледяване и снеговалеж.

„Биострой“ вече е в зимен режим на работа, като по 2-ма души всеки ден дават дежурства и следят прогнозата за времето, за да може да се реагира веднага, в случай на снеговалеж.

Добавете Вашия коментар

TOP