Общинари пазят полицейския участък в Добринище от закриване

28 Юни 2022 | 16:22
1 коментара
Криминално
Общинари пазят полицейския участък в Добринище от закриване

Настояват пред вътрешния министър Бойко Рашков да промени решението си за закриване на полицейски участък в Пиринско.

Кметският екип и председателят на Общинския съвет в Банско изпратиха отворено писмо до медиите и МВР за запазване на участъка в Добринище. Смятат, че не е редно това да се случи, предвид разрастването на града като курортно място.

"Не само през зимата, но и през летния сезон, тук пристигат на почивка хиляди граждани от страната и чужбина. Досега полицейският участък, макар и трудно, поради намаления си състав, се справяше с опазването на реда и спокойствието както на гражданите, така и на гостите на града и местната общност намира закриването му като недопустимо", сочи в позицията си парламентарният шеф в Банско Костадин Загорчин.

Участъкът в Добринище не заплаща никакви разходи до момента. Униформените ползват базата в кметството и нямат сметки за ток, вода и наем. Отделно от този факт Община банско отпуска периодично пари за оборудване, изтъкват местните управници. Против закриването е и кметът на Добринище. Очаква се градоначалникът Иван Кадев, който е бивш служител в МВР, да дебатира казуса на извънредна сесия на ОбС.

Добавени коментари

Добринище публикува:
28 Юни 2022 | 17:51
За този проблем се говори от 1-2 месеца,ама нашите общинари чак сега се сетиха за него.

Добавете Вашия коментар

TOP