Община Струмяни ще отбележи своя празник с великденска изложба и празничен концерт

27 Март 2024 | 13:09
0 коментара
Култура
Благоевград
Община Струмяни ще отбележи своя празник с великденска изложба и празничен концерт

Община Струмяни ще отбележи своя празник с великденска изложба и празничен концерт. Това съобщиха от Общинската администрация на официалната си фейсбук страница.

 

Тържеството ще се състои на 13 април, на площад „7-ми април“ в село Струмяни.

 

В 16:30 часа е предвидена изложба-базар „Великден идва“, а в 17:30 часа детско забавно шоу „Маг Икар“. В 18:30 часа ще започне празничен концерт с участието на деца от Детска градина „Патиланци“ и Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в село Микрево. Участие ще вземат и самодейни състави от читалищата в селата Микрево, Струмяни и Илинденци. Танцов ансамбъл „Малешевци“ при Народно читалище „Братя Миладинови – 1936“ в Микрево, както и фолклорната певица Нелина. Предвидено е огнено шоу и празнична заря.

 

Празникът на града всяка година се отбелязва на 7 април, това е датата на регистрирането на общината като такава, началото на нейното съществуване. Официално община Струмяни започва да функционира на 7 април 1979 г., а празникът се отбелязва от 2000 г.

За да може празникът да събере повече жители и гости, всяка година се избират почивните дни, които са около празника на града. Миналата година той е отбелязан на 8 април.

Добавете Вашия коментар

TOP