Община Симитли ще реализира важни проекти за над 15 млн.лева тази година, погва некоректните данъкоплатци

01 Февруари 2024 | 09:20
1 коментара
Бизнес
Благоевград
Община Симитли ще реализира важни проекти за над 15 млн.лева тази година, погва некоректните данъкоплатци

Община Симитли, за разлика от други, има готовност да реализира тази година съществени инфраструктурни проекти за над 15 млн.лева.

Тъй наречен стар път от Симитли до Благоевград ще бъде напълно рехабилитиран , в това число напълно обновен ще бъде и пътя минаващ през село Железница. Паркът на село Крупник, който е най-голям, но занемерен, ще бъде напълно обновен и облагороден с около 2 млн.лева. Нов стадион ще има в село Полена, ще бъдат обновени напълно и 13 улици във всички населени места на общината и те ще придобият европейски облик.

Училището в Крупник ще бъде санирано. Отделно ще бъдат санирани и осем сгради. Ще се изгражда и екопътека до Кръста, ще се направи туристическо-информационен център, ще бъдат изградени и два нови социални центъра за умствено изостанали и с деменсия.

Всички тези неща ще се случат в тази година, както и откриването на Пожарния участък, в който ще работят 17 души.

Проектобъджетът на общината е малко над 22 млн.лева, но със спечелените проекти  Симитли ще усвои над 60 млн.лева, която я прави една от най-бързо развиващите се общини.

Симитли е финансово стабилна, каза днес кметът Апостол Апостолов на пресконференция.

Той обяви още,че в общината са направени проверки на подадени 1500 декларации за освобождаване от такса смет. Оказало се,че повечето са неверни, същите тези хора, ще бъдат накарани да си плащат данъците.

Проверка е установила още,че 40% от живущите в общината не са си декларирали къщи,гаражи, допълнителни постройки и други имоти.

“Тези хора също ще бъдат санкционирани, нашата община има 70% събираемост на данъците и се нарежда на едно от последните места. Това повече няма да се търпи. Включително има и общински съветници ,които имат незаконни къщи и постройки, пък си позволяват да ни учат на морал. Като пример кмета даде Вера Качулска, чиято къщо е незаконна и не плаща данъци.\pirinnews

TOP