Община Симитли с депутатска подкрепа за развитие на религиозен туризъм

07 Юни 2017 | 08:27
0 коментара
Общество
Интересни въпроси, касаещи местния религиозен туризъм, поставиха общинските съветници на първата приемна на народния представител Стефан Апостолов в Симитли. Екопътеки и развитието на Тросковския манастир –светиня на община Симитли, обсъдиха местните парламентаристи с депутата.
 
Наличието на толкова много храмове, оброчища, параклиси и свети места дава основание на общината да се нарече малката Света гора. Как обаче може да  се помогне за развитието на туризма  още  и как местните да разчитат на религиозния туризъм, за да печелят от това, тъй като сред приоритетите на местната власт е да се полагат грижи за всички църкви в района.
 
Общинските съветници от Общински съвет Симитли поставиха и проблеми от местен характер за пасища и за мерки срещу безстопанствени животни. 
Въпроси  за физическото възпитание в училищата, за образователните закони и базата, която може да се създаде за спорт в училищата не подминаха Апостолов като заместник -председател на комисията за младежта и спорта.
 
Проблемът със закона за язовирите също бе поставен пред местния депутат, който обеща да проучи и да уведоми гражданите за случващото се в страната.
Официалната приемна премина с интерес, като поставените проблеми бяха от личен, от местен характер и на национално ниво.
 
Местните обаче не чакат официалните приемни, тъй като няма човек, който иска да зададе своя въпрос, дори  на улицата, да не бъде изслушан и при възможност разрешен от депутата, тъй като за него всеки ден е приемен ден.

Добавете Вашия коментар

TOP