Община Сандански с първи одобрен проект от Плана за възстановяване и устойчивост

18 Октомври 2023 | 14:13
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Община Сандански с първи одобрен проект от Плана за възстановяване и устойчивост

Първият одобрен проект, подаден от община Сандански, за финансиране от Плана за възстановяване и устойчивост, е одобрен.

Проектът е за основен ремонт, цялостна рехабилитация и оборудване на общежитието на Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“, град Сандански /в непосредствена близост до сградата на НАПС/.

Отпуснатата стойност за модернизацията на сградата е 5 537 138 лв.

 

Общежитието е построено преди повече от 43 години и неговата база е в много лошо материално – техническо състояние. С реализацията на проекта, сградата ще бъде изцяло рехабилитирана и обновена. С прилагане на всички дейности за енергийна ефективност ще се подобри не само цялостният облик на сградата, но и ще се ограничат разходите по нейната поддръжка.

Всички вътрешни помещения ще бъдат изцяло ремонтирани, като същевременно ще бъде монтирано ново обзавеждане и оборудване.

Ще бъде изградена покривна фотоволтаична централа, която ще покрива нуждите на сградата с мощност от 50кW/p.

За подобряване на сигурността ще се изгради система за видеонаблюдение и контрол на достъпа, ще се монтира и пожароизвестителна система, ще се обнови системата за мълниезащита и ще се подмени асансьорната уредба.

Съгласно изискванията ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания и ще се обновят околните външни пространства.

Реализацията на проект „Основен ремонт и рехабилитация на общежитието на Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“, гр. Сандански“ ще създаде отлични условия за живот и самоподготовка на учениците, които се обучават в ЗПГ „Климент Тимирязев“, гр. Сандански.

 

Същинските строителни дейности се очаква да започнат през месец ноември, тази година.

Добавете Вашия коментар

TOP