Община Сандански с мерки в подкрепа на бизнеса

01 Декември 2020 | 17:11
0 коментара
Бизнес

По предложение на кмета на община Сандански Атанас Стоянов, Общинският съвет одобри въвеждането на нови икономически мерки, които да подпомогнат гражданите и бизнеса в сложната здравна и икономическа обстановка.

Всички наематели и ползватели на имоти и терени, които са общинска собственост, с преустановени посещения, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, се освобождават от плащане на наеми и такси за целия месец декември. Наемите на тези обекти се намаляват с 50% за месец януари догодина.

Облекченията обхващат и всички наематели на общински жилища и лекарски кабинети. Те ще бъдат освободени от плащане на наеми за декември и януари. В община Сандански социално слабите лица, които ползват общински жилища, са около 60, уточни кметът на Сандански Атанас Стоянов.

Икономическата подкрепа е предвидена и за всички останали наематели и ползватели на имоти и терени – общинска собственост като кооперативния и животинския пазар, ГУМ и временните търговски обекти, за които наемната цена също е намалена с 50% за двата месеца – декември и януари.

Добавете Вашия коментар

TOP