Община Сандански отпусна годишни стипендии на даровити деца и подкрепи медиците стажанти

16 Декември 2021 | 16:26
0 коментара
Култура
Община Сандански отпусна годишни стипендии на даровити деца и подкрепи медиците стажанти

В навечерието на един от най-светлите празници – Рождество Христово, община Сандански подкрепи седем талантливи и даровити деца по  Програмазамеркитезаподпомагане и закрила на деца и ученици с изявенидарби, коятобеприета с Решение на Общинскисъвет – Сандански.

Отпуснатите едногодишни стипендии сеосигуряватотобщинскиябюджет на деца и ученици с изявенидарби, класирани на първо, второ или трето място на национални или международни конкурси,чрезосигуряване на финансовоподпомагане и стимулиране на изявитеим в областта на науката, спортаилиизкуството.

Чрез Общински фонд за осигуряване и подкрепа на професионалното развитие на кадри в МБАЛ „Югозападна болница“ бе преведена и втората част от сумата за отпускане на ежемесечни стипендии за обучение на студенти по медицина, специализанти и студенти по специалностите „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“ и „Рехабилитатор“.

Създаването на общинскияздравенфонд, откойтосеотпускатстипендиизастудентимедици, желаещидаостанат на работа в общинскотолечебнозаведение, е изключително важен за здравеопазването в региона и е един от начинитезаобезпечаването с кадри на МБАЛ „Югозападна болница“. 

Изпълнението на Програмата за стимулиране на даровити деца и Общинския здравен фонд са част от политиката на община Сандански за насърчаване на таланта на децата на Сандански и развитие на здравеопазването в региона, мотивирайки бъдещите медици да останат да работят в МБАЛ „Югозападна болница“.

Добавете Вашия коментар

TOP