Община Разлог започна проектиране на нов парк за развлечение и почивка

24 януари 2023 | 12:30
3 коментара
Община Разлог започна проектиране на нов парк за развлечение и почивка

Община Разлог започна проектирането на новия парк за развлечение и почивка, с работно име – парк “Разлог”. Идеята за новата атракция е насочена към изграждането на място за отдих и почивка, в максимално запазена естествена среда.
Първоначалните проектни дейности, които предстои да се реализират на площ от 40 дка, в местността “Саровица”, обхващат обособяването на свободни зони за групови занимания, пикник и спорт, различни атракциони за деца и възрастни, част от които дълга пързалка и въжен мост. Съоръженията на обособените места за различни видове интереси ще бъдат изградени от естествени материали – дърво и камък, между естествено залесената борова гора, с идея за максимално запазване близостта на природата. Между запазената растителност, няколко десетилетия поред, е предвидено също изграждането на въжен мост и обособяването на зоокът, с различни видове животни. 

Припомняме, че паркът ще бъде изграден поетапно, като част от атракционите ще бъдат отворени още през следващите месеци. Във връзка с постъпили предложения от жители на град Разлог, свързани с визията на парка, Община Разлог остава отворена за още идеи за финалното работно проектиране, както и за оригинално име, до края на месец февруари.


Пожарникар публикува:
24 януари 2023 | 19:34
Ми ние сме да гасим пожари па на зам кметица ка че откажеш Ванката я изости години години фачерката
Не е за чудене публикува:
24 януари 2023 | 18:15
точно на мешка е там зам. кметицата Чучулайна че си гаси оджине с един приятел от пожарната че опинат шланго
местен публикува:
24 януари 2023 | 14:09
не се чудете саровица е на една крачка от къщата на гиуров

Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

КОЕ ТРЕВОЖИ БЪЛГАРИНА НАЙ-МНОГО В МОМЕНТА?