Община Разлог с планове за изграждане на нова спортна зала

05 Май 2023 | 08:04
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Община Разлог с планове за изграждане на нова спортна зала

Община Разлог с готово техническото задание за обявяване на обществена поръчка, за проектиране на многофункционална спортна зала в град Разлог
“Община Разлог е готова с техническото задание за обявяване на обществена поръчка за проектирането на многофункционална спортна зала в град Разлог, чрез която ще направим голяма крачка към подпомагане на тренировъчния процес на спортните клубове, и насърчаване на местните жители да водят здравословен начин на живот, и ангажирането им с активни спортни и културни дейности. Новото съоръжение, ще бъде изградено в непосредствена близост до стадион “Септември”, съобразно с всички изисквания за провеждането на спортни и културни, масови мероприятия.“, заявки зам.-кметът на община Разлог г-н Иван Гюров.
Плановете на Община Разлог за изграждане на новата спортна зала, предвиждат прилагането на актуални строителни технологии, съобразени с енергийната ефективност, които включват съвременни инсталации за отопление, вентилация и климатизация, и енергоефективно осветление.
Проектните дейности на Община Разлог обхващат обособяване на игрално поле, с минимални размер 45 х 25 метра, с опция за разграничаване, така че да бъде използвано едновременно за няколко вида спорт.
В залата ще бъдат изградени трибуни с капацитет 1300 седящи места, с механизъм за телескопично прибиране, който ще даде възможност за организиране на мащабни спортни мероприятия, конференции, изложения и културни събития.

Добавете Вашия коментар

TOP