Община Разлог с план за военно положение

10 Март 2022 | 10:27
4 коментара
Общество
Община Разлог с план за военно положение

Община Разлог има разработен план  за преминаване от мирно във военно положение.

Информацията съобщи на последното заседание на общинския съвет в Разлог  Иван Шарков – специалист по обща мобилизационна подготовка.
Поради съображения за сигурност не се съобщават конкретни подробности. На територията на общината се намира и склад за индивидуални средства за защита, който ежегодно се обслужва по надлежен ред.

При евентуални военни действия на територията на България задължение на общината е да осигури храна и непрекъсваемост на нормално-битовите услуги. Планът не предвижда съхранението на културни и материални ценности и евакуация на населението. Разглеждани са и възможни варианти за бомбоубежища, но към момента на територията на Разлог няма изградени такива.

При необходимост училищата, пенсионерските клубове и други обществени сгради ще бъдат пригодени като укрития, след оглед на компетентна комисия. Общината остава в непрекъсната готовност за реагиране съобразно  моментната обстановка.

Добавени коментари

Ха-Ха публикува:
11 Март 2022 | 11:54
Бриндо левкемията ке ви приеме в незаконните три къщи в Струмско при жена му Любето от БЗНС, Бриндо че ве храни, а Любето ще ви прави свирчоци
ЦИРК публикува:
11 Март 2022 | 11:52
Това е измислено от и добре дошло за Герчев, военно положение без кмет не може ;) Хитър Петър Герчев и Копанаровица
Бабуч публикува:
10 Март 2022 | 20:17
Майко мила…. Какъв тъп план, като тъпя кмет.
Хари потър и даровете на смъртта публикува:
10 Март 2022 | 10:37
Добър опит за отклоняване на вниманието-докато тичате да се криети от бомбите да не забравите саковете с парите, имотите, джиповете и любовниците си и да пуснете СОТа в именията и палатите си...

Добавете Вашия коментар

TOP