Община Разлог реализира проект за осигуряване на грижа на хора в нужда

27 Юли 2021 | 18:03
0 коментара
Бизнес

Със сума от близо половин милион лева ще бъдат финансирани дейности „Патронажна грижа + в община Разлог.“ Проектът е част от програма  „Подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID 19 и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката”.

Целта е да се осигури подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, във връзка с разпространението на COVID-19. Дейностите са с продължителност 14 месеца, като същинското предоставяне на здравно-социални услуги ще започнат от 01.09.2021 г.

Ще се осигурят различен вид услуги, насочени към 46 възрастни хора и лица с увреждания и от уязвими групи, в т.ч. – лица, засегнати от COVID-19.  – психологическа подкрепа и консултиране, и подкрепа за извършване на ежедневни битови дейности (пазаруване и  заплащане на битови сметки със средства на потребителите и др.), които се предоставят за до 2 часа на ден за срок от 12 месеца.  Дейностите ще се предоставят от специализиран екип – социален работник, медицинска сестра, психолог, рехабилитатор и домашни санитари./bnr.bg

Добавете Вашия коментар

TOP