Община Разлог подкрепя благотворителната кауза на онлайн платформата за дарения на употребявани вещи

31 Юли 2023 | 16:50
0 коментара
Общество
Благоевград
Община Разлог подкрепя благотворителната кауза на онлайн платформата за дарения на употребявани вещи
Община Разлог подкрепя благотворителната кауза на онлайн платформата за дарения на употребявани вещи „Не изхвърлям, а помагам“, насочена към подобряване състоянието на околната среда и подкрепа на хора от уязвими групи.
В процеса на популяризиране възможностите на онлайн платформата, подпомагаща дарители да публикуват обяви за дарения на предмети от бита в добро състояние, а нуждаещи се организации и физически лица - обяви за търсене на необходимите им вещи от различни категории: мебели, техника, дрехи и обувки, играчки и др., Община Разлог, съвместно с различни организации, допринася за намаляване количеството депонирани отпадъци от домакинствата и подкрепя нуждаещи се лица и семейства.
Платформата, функционираща от април 2023 година, е създадена в изпълнение на Проект „Не изхвърлям, а помагам“. Проектът е базиран на добри практики в областта на предотвратяване образуването на отпадъци, като демонстрира процеса на споделяне на ненужни, но функциониращи и добре запазени предмети с хора и организации, имащи нужда от тях. Концепцията на проекта съчетава целите по намаляване на количеството депонирани битови отпадъци със социални цели.
Повече информация може да намерите на https://reuse.bg/.

Добавете Вашия коментар

TOP