Община Разлог планира изграждане на фотоволтаична инсталация

30 Април 2022 | 17:51
110 коментара
Бизнес
Община Разлог планира изграждане на фотоволтаична инсталация

ОБЩИНА РАЗЛОГ РЕАЛИЗИРА ЗНАЧИМ ПРОЕКТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЙНИ РЕСУРСИ, КОЙТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НАМАЛЯВАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ НА ХОРАТА, И ОГРОМНИ ЕКОЛОГИЧНИ ПОЛЗИ.

 ИВАН ГЮРОВ ЗАМ. КМЕТ НА ОБЩИНА РАЗЛОГ  ИКОНОМИЧЕСКИ И ПРАВНИ ВЪПРОСИ

Планира се изграждане на фотоволтаична инсталация, която ще бъде ситуирана в регионалното депо в Разлог.
Ползите – екология, чиста околна среда и двайсет процента по-ниска такса смет.

Сред другите цели е преработка на хранителни отпадъци и оборски тор отново, като източник на енергиен ресурс, опазване на околната среда.

Г-н Гюров, през последните месеци сме изправени пред енергийна криза, която засяга и обикновените хора и бизнеса. Цени, ресурси, достъп до тях се сред последващите проблеми. Какви са планираните действия на община Разлог в бъдеще за успешно справяне със ситуацията?

Динамичната ситуация свързана с ползване, цени на енергийни ресурси вече не е инцидентен проблем, а може да се превърне в дългосрочна тенденция за промени в пазара и цените, както и доставките, ето защо ние мислим в перспектива, и търсим начини, които да ни предоставят възможности за избор, варианти за енергийно ползване и до някъде и независимост.

Много важно е да подчертая, че в момента подготвихме  проект за собствена фотоволтаична инсталация, която да бъде ситуирана в регионалното депо в Разлог. Мощността на тази инсталация е три мегавата, които ще бъдат предвидени за потребление и задоволяване на собствените нужди на депото, и за продажба останалата част от произвежданата енергия.

Какви са последващите стъпки за реализацията на този проект?
Ние сме подготвили и окомплектовали проектната документация и във вторник трети май, предстои да подадем заявление в ЧЕЗ за проучване и ще изчакаме становище за  присъединяване, и след като бъде издадено ще предприемем нужните стъпки за започване изграждането на инсталацията.

Г-н Гюров, това се очертава да бъде един изключително важен проект, чиято реализация ще доведе до нов модел на ползване на енергийни ресурси, и нови възможности. Какви са конкретно очакваните ползи, от реализацията на този проект?

Ползата е ще бъде усетена от всеки един жител на общината. В настоящия момент, когато освен енергийна има и финансова криза.Нашата главна цел, която ще реализираме е , че още първата година след изграждането на инсталацията ще намалим с 10 % такса смет за жителите на община Разлог. За да може всеки един човек, който живее в община Разлог да усети незабавно ползата от изграждането на тази ел. инсталация.
Но не спираме дотук!  След втората година на тази инсталация, ние ще намалим с още до 10 % такса смет за жителите на общината.
Искам да подчертая, че ползата е двойна – не само екологично добро решение, но и финансово с грижа за намаляване данъците на хората.
Голяма добавена стойност има и това, че тази инсталация ще се намира на  регионалното депо. Защото опазването на околната среда е неразривно свързано с правилното оползотворяване на битовите отпадъци.

На втората година от работата на инсталацията, чието изграждане стартираме пряката полза за всеки един жител на общината ще бъде сумарно
20 % намаляване данъците за такса смет.
Освен това с надяваме да облекчим значително и бизнеса, който през последните години е изправен пред огромни предизвикателства.

Изграждането на тази инсталация ни дава една своеобразна енергийна сигурност, че ние ще имаме произведена енергия, и много важно е да подчертаем и значимата полза за общината, тъй като драстично ще се намалят разходите за улично осветление, и за местата, които са на отопление от електроенергия.

По  отношение на газта, от три месеца разработваме иновативен проект, като взимаме добрия пример от италиански компании партньори.
Нашата идея е да изградим инсталация, която да произвежда био газ, а в последствие и електроенергия от хранителния отпадък генериран от домакинствата.
Започнали сме сериозни проучвания за реализацията на този проект, който би могъл да се реализира в рамките на три-четири години.
Това означава, че ние  ще събираме разделно хранителния отпадък, и за да пристъпим към успешно осъществяване още тази година започваме подготовка, като общината има амбиция за закупуване на нови камиони  и кофи, които да бъдат раздадени на жителите. Така с грижа за околната среда  всички ние ще усетим дългосрочния ефект  от изграждане на такава инсталация.

С мисъл за екологията и околната среда, отнасяме своето голямо внимание и към животновъдите, и животновъдните ферми. Оказва се, че животинския тор има голямо влияние върху парниковите газове в атмосферата, и не е далеч момента, когато животновъдите ще бъдат принудени или да плащат за всяко животно, което отглеждат, или да трябва да преработват оборския тор.
Работим активно и в тази посока. Има начини оборския тор да бъде ползван и генериран в електрическа енергия, чрез био газ, и когато бъде преработен, вече  е допустим в екологичните норми, стопаните да могат го ползват преработен за земеделски нужди.
Взимаме предвид и ситуацията сега,  със значителното оскъпяване на торовете за селското стопанство.
Говорим за изключително амбициозни проекти, но смело мога да заявя, че имаме познанието и опита, и съм сигурен в успеха на тези проекта.

Какви са ресурсите на общината за реализацията на тези проекти?
 

Разполагаме с ресурс да изградим три мегавата фотоволтаична инсталация, която да започне генерира приходи и това всичко в рамките на близките две години.
Нека пак подчертаем ползите – пряко влияние върху доходите на хората с оглед намаляване на данъците за битови отпадъци, и ползи за околната среда.
Да, програмата е амбициозна, но преди всичко е изпълнима.
 Но най-вече ние нямаме време трябва да действаме далновидно и с идеи за алтернативни източници на електричество, което да облекчи бизнеса.
Имаме изработен ПУП за застрояване, който получи одобрение от експертен съвет, идеен проект за фотоволтаичната инсталация, издадена  е виза за проектиране и в първите работни дни идната седмица внасяме в ЧЕЗ за становище, което трябва да бъде издадено в рамките на трийсет дни.
Надявам се бързо да бъдат разгледани и одобрени направените проектните предложения от съответните институции, защото тук общественият интерес е с  изключително висок приоритет.

Добавени коментари

Чета и не вярвам на очите си публикува:
02 Май 2022 | 23:35
Какво по-точно наприя, дека им е мегаспортния център с 15 първи копки, дека ви е спортната зала, дека ви е прословутото кулино даже ако искате? Какви са тия глупости, тука пишаа хора на много силни опиати. Трите пелетарници и едната рачиджииница, тава ле ви е градо. И то па точно на тоо, декато не стапа на работа а си гледа бизнесо, що откраде от собствената му майка. Това ле ви са моралните стожери, ама то нормално, квито нагоре, таквия и по дупките. Какво обвинявате новата власт, още не зная дека са хората и веднага война, световна криза, без да бройм капаните заложени от иначе големите филантропи на ГЕРБ. Тия за нещо полезно не ги барай, ама за гадости... виш пилотаж. И со обръщам още един път, към тия жалки служителчета там, даже и току декато пишете тия нелепи коментари го плащаме ние, фанете се заработете с нещо оти ни сте прочетен весник, от 100 метра смърдите. Лека нощ!
Стой зло да не дое по-зло... публикува:
02 Май 2022 | 23:21
Браво, как че има мерклии като всичко де що имаше кадърно избега с двеста кой надека види. Тия на таа страна и леже, вече се почнаа пазарлъците, изтъкванията. Точно па тоо ле убавец на снимката нещо е свръшил за градо, освен да вапцува пейчи и раздава вафли... и в един момент се събудих милионер. Ма па да се фърла прах в очите на хората. Не мога да ги разбера тия общинари, немаа ле една капка достойнство, за едната коричка лебец дека им подфърлаа са тия хвалебствия тука. Иначе стоката си я знаем де. Язък за убавия град.
Мераклии за кмет публикува:
02 Май 2022 | 20:22
Не че нещо ама я да ви кажа кои убавци се гласаа за кабинето на кмето - Марковия акалия, Зайковата подводница, Мечоко па може и Пламенчо. Се разбирачи дека години даваа акъл Жалко, че Марчето вече е в Тотото иначе и тя можеше да е сред мераклиите.
Много си запознат публикува:
02 Май 2022 | 20:12
Ще се върне само в мечтите ти, гнусен гербаджиисци червей! Какво се сте лумнали тука сички да ги защитавате тия боклуци, да не падате от марс. Като на първокласници ви беа нарисувани схемите и па не ви увираа празните глави. Идете да им врътнете по една свирка. Загубвняци!
Запознат публикува:
02 Май 2022 | 15:01
Какво умувате? Герчев ще се завърне на бял кон и всичко ще си дойде на мястото. Не се напрягайте да пишете тук, ефектът е 0.
А. Чепински публикува:
02 Май 2022 | 14:57
Разложани, дайте алтернатива на И. Гюров за кмет - трудно ви е, нали!? Хем да е млад и да му се работи, хем да има знанията и опита, хем да има контактите в столицата и страната, хем да е наясно със законите и всички програми, по които общината е допустим кандидат, да е амбициозен и човек, на който думата му тежи. Трудно, много трудно!
ДавАй публикува:
02 Май 2022 | 14:50
Абе от къде ли не окрадоха пари сега за тоя път Иван Кадев бил виновен изметат се кат връбов клин абе вие асфалтирайте до Чьошката Банскалии другите 2 километра сами че ги напрея еее богове са като Винету да се оправдават Винету като почне от хан Аспарух сички са виновни само той е идеален абе мръши
До Будала от Илико и Патриот публикува:
02 Май 2022 | 14:44
Гербаджии Повече от Нагли сте да обяснявате че използвате политиката само за лично облагодетелстване 12години имате зам министър на земеделието но там прекарвате само частните проекти скрийте се и не говерете колко сте умни и крадливи колкото за Гюрюв мълчете майка му извика Данчо Жъчката от Джумая та да ви спокойствие жената и да не я бие повече
До Будала от Илико и Патриот публикува:
02 Май 2022 | 13:50
Да,Иван Гюров се спука да обяснява на кмета Иван Кадев какви са ползите от изграждане на стария търговски път от Предела за Банско,но Кадев и най-вече бившия им председател на ОбС съвет-Банско отказаха без мотиви и най-вече защото тогава вървеше спора около Неофит.Патриоте,трябва доста акъл да движиш такива проекти и ако не е Гюров,не виждам кой в Разлог ще ги движи.Иникога не опира въпроса ти и темподобните ти да връщате пари,защото механизмите са такива,че подедите от него проекти не само се изплащат,а и носят печалби за общината.Но на теб явно трябва да ти се обяснява бая повечко.Не съм разложанин,но познавам администрациите на доста кметства в областта и страната и искам дебело да подчертая,че ГЮРОВ Е КЛАСИ НАД ТОВА,КОЕТО ИМАТ ДРУГИТЕ КАТО КАДРИ.
чез публикува:
02 Май 2022 | 11:48
ейй,много разбирачи без пари нищо не става това го знае всеки и по добре токът да не се продава а да е за нуждите на общината ,тогава ще може да се спести някой лев за друго
Кети публикува:
02 Май 2022 | 08:03
Гюров кажи колко милиона кредит ще теглите кои машини ща снабдявате в Депото защото освен десет лампи там няма нищо друго и имате ли договор за продажба на електричество и с кой да се види дали е рентабилно или така само да се УСВОЯТ едни милиони
Такова е публикува:
02 Май 2022 | 07:57
Браво Браво давайте пример и събирайте лайна и храна нито едното няма в Разлог или ще събираме капачки
такова е публикува:
02 Май 2022 | 07:46
разлог отдавна е стъпил на европейският път,гледат поне 10г напред а в банско общинарите не искат главата да си дигнат да видят къде са
кети публикува:
02 Май 2022 | 00:35
браво на инициативата да дават пример и на други общини,дано стане
пижа и пендо публикува:
01 Май 2022 | 21:30
теб пък кой те натиска та звъниш
Пижо и Пенда публикува:
01 Май 2022 | 21:21
Освен Винету съм прочел и други книги. Не съм учил Рабфак ако знаеш какво значи. В България само едно учебно заведение е известно под името Университета. И винаги при откриване на академичната година там присъства президента на Републиката.
евелин публикува:
01 Май 2022 | 20:43
да бе да ,пък магарето ако си ти още по хубаво ще е ,
Евелина публикува:
01 Май 2022 | 18:26
Магаре да изберем по убаво чее от Вънджювия Радко Джюровия
да публикува:
01 Май 2022 | 18:24
кадърни хора и работата върви
евелина публикува:
01 Май 2022 | 17:40
и измачкан да му е костюма все е тая един и същ си е
пази боже публикува:
01 Май 2022 | 17:39
марковия по добре за президент ,тука му е тясно той трябва да се развива,да се научи да пише и говори правилно за там е, такъв интелект не всеки ден се ражда ама всеки ден се излага
Евелин публикува:
01 Май 2022 | 16:35
Марковия глади костюмо, ти си човека за горещия кметски стол .
граждън публикува:
01 Май 2022 | 16:25
банско приключи остана само кучета и котчи в ски центаро идеш ле вечер може да ти скасаа панталоните
бански айдути публикува:
01 Май 2022 | 16:20
и в банско се прави централа ама общината е "хитра" даде я на цеко ,защо ще им е на тях такава разправия, пари има нека друг да изкарва банскалиите трева да паса
елито публикува:
01 Май 2022 | 16:13
супер идея дано стане
давай публикува:
01 Май 2022 | 16:11
гледайте напред и хич да не ви е,просто в българията е така простаците са повече
петроффф публикува:
01 Май 2022 | 16:08
оф много знаеш бре джереме,ака дойдеш в общината лижеш гъзо на всички ама тук си силен като- бъа в гащи.
къртицата публикува:
01 Май 2022 | 16:06
леле професори по всичко има в тоя град на секой кусур на секой по нещо се намира ,коментар да правим абе думи нямам
Язовецо публикува:
01 Май 2022 | 16:02
Щом Иван Гюров и Дуди Фарфаров са най- големите бизнесмени и с най- голем капацитет да те еба в Градо сме затава сме така прокопсали
Петров публикува:
01 Май 2022 | 15:58
Стига реваще кат вашия вожд ВИНЕТУ от Банкя и без вас Сънце че огрее и Петел че кукурига в Разлог знаем ве що чините Бай Любен Татарски Рабфак от Магнитни по партийна линия Джюровия поаарчи един камион рачия докато завръши право за Гимназията да не думаме ка му пишеха оценките
София публикува:
01 Май 2022 | 15:54
Искам да кажа на разложани,че АКО ИВАН ГЮРОВ НАПУСНЕ ОБЩИНАТА,СПУКАН ВИ Е ПАНАИРА!Нямате такъв експерт!Човека си има собствени бизнеси,имотен е и няма и 1 лев облагодетелствуване от общината!Човек с невероятен административен и мениджърски поглед!Казвам ви го съвсем непредубедено и трябва да сте горди,че имате такъв кадър,благодарение на който общината ви е в най-добро състояние в Благоевградска област!Помислете си!
Пижо и Пенда публикува:
01 Май 2022 | 15:37
Вън от общината Вънджювия внук му Джюровия тета Мара Радко и Мечоко Краси и Гърменов Разберете разбойници ще има пълна Ревизия напук на Мечоко
бай хуй публикува:
01 Май 2022 | 15:31
много мераклии,много нещо а дано ама на дали.некой го събудиха от следобедният сън и почват простотиите няма смисъм знаем ви речника
Бай Ставри публикува:
01 Май 2022 | 15:23
Елате пиленца при батко стига 30 години кражби първо Гери тета Мара я неща
123 публикува:
01 Май 2022 | 15:23
трябва да се помисли и нещо за отоплителният сезон дърва,въглища трябва нещо друго това е много вредно
Дельо хайдутин публикува:
01 Май 2022 | 15:21
Отвори се земьо и прибери джюровци вънджювци герчевци тета мара та Разлог да отдъъне
хехе публикува:
01 Май 2022 | 15:14
димитров на касата дека има пари и до 1 година в пъри клас всичките
Фен публикува:
01 Май 2022 | 15:08
ЗАЙКОВ - КМЕТ! МАРКОВ - ЗАМЕСТНИК!
йопе публикува:
01 Май 2022 | 15:07
ей от яд,че запраа да серат опозицията да няма материал,хаха ще се пукнат ама всичко ще стане въпреки негативизма
Пртров публикува:
01 Май 2022 | 15:01
За 30 години котилото около бай Любен дваж разкопа ПАЗАРЕ напри и една вада и Дуди Фарфаров поарчи около 20- 30 самосвала асфалт ебати резултати не питаме товА колко ни чини
Велизар Соколов публикува:
01 Май 2022 | 14:52
Тия гербаджии затвориха двата градски нужника в Разлог отдека че сбират суровина за централата
Петров публикува:
01 Май 2022 | 14:50
И вложиха правилно парите от продажбата зетя на д-р Велев си купи къща на Голфа за 400 000 лева
Линдзи Вон публикува:
01 Май 2022 | 14:48
Петров посочи един факт какво е направено за РАЗВИТИЕТО на Разлог тия даже и инфекциозното отделение на ЧЕТИРИ етажа към МБАЛ Разлог продадоха и лани покрай Ковида виеха като линейки че нямало места
Разлпженин публикува:
01 Май 2022 | 14:46
Ако некой може да направи нещо хубаво за Разлог това е само Гюров!!! До се Герчевия само се плачеше напред и нищо …само се тупа по гърдите а всичко се се правеше само благодарение на Гюров
Петров публикува:
01 Май 2022 | 14:43
Ех идиоти,главно мръсотии ви са в главата и само дрънкате глупости за сичко дека се направе.. нещо добро да се предложи и мръсниците пишете пристотии.. правете хора имат подкреп само напред
Илинов публикува:
01 Май 2022 | 14:31
Работи се - лошо, не се работи - пак лошо. На народ не се угажда
до гоце делчев публикува:
01 Май 2022 | 14:18
то ако е лесно всеки ще го прави,трябва да се пробва тово е начинът
Бай Владо публикува:
01 Май 2022 | 13:40
Банско и Пампорово работят но ски пистите в Добринище и Чепеларе също за всички писти има скиори
гоце делчев публикува:
01 Май 2022 | 13:25
лека полека където има желание това трябва да стане в повече общини,лошото е че държавата не помага и е сложно
линдзи вон публикува:
01 Май 2022 | 12:41
хаха тук се пише за ФОТОВОЛТАИЧНА ЦЕНТРАЛА,какви писти не разбирам,ако толкова ти се карат ски банско е на 5км иди там и се пускай на воля
бай владо публикува:
01 Май 2022 | 12:31
едно си баба знае ,ако се направи писта ще скочи -изсякоха гората пак лошо,абе будала в банско свата обърнаха но втори лифт не успяха да направят не е лесно това
Владо публикува:
01 Май 2022 | 12:01
30години ни лъжат със ски- писта Кулиното Татарски кара хора на стачка в София документите уж били в некое чекмедже се електрическа централа от говна е върха колко Бойко напри завод за боклук в София та 30години ни туризъм ни икономика само изсекоа гората и кражби от Европрограми и падат людето във Фронтофиса и не приемат никой в общината
блг публикува:
01 Май 2022 | 11:45
трябва да се прави ,че живота става скъп и непосилен пък и тази война ще ускори тези неща
Владо публикува:
01 Май 2022 | 11:03
Я кажете пък вие, тук коментиращите, какво предлагате да се изгради в Разлог, как да се инвестира разумно и с мисъл за хората, като явно разбирате от всичко.
да публикува:
01 Май 2022 | 11:00
много труден е процеса но с повече желания и работа ще станат нещата ,късмет и здраве
така е публикува:
01 Май 2022 | 10:38
ако се научим по малко да замърсяваме,да се уважаваме и да бъдем толерантни може и да стане нещо от нас
ЕС публикува:
01 Май 2022 | 10:30
и в банско се изгражда такава централа,това е бъдещето дано станем малко по малко и ние като европейците
Amigo публикува:
01 Май 2022 | 09:55
Разложене, пожелавам ви да дойде некой от продължаваме промяната и тогава да ве вида. Яко затъване .. ама заслужавате си го
Цапата публикува:
01 Май 2022 | 09:52
Я че си купувам ток от разложкия делян пеевски и красьо черния - Асен Крайнов той отдавна продава ток на Чез той не е лаком кат Джюровия и Дуди че се разберем
Разлог публикува:
01 Май 2022 | 09:45
Гербаджии МЕЧОКО ако бе с народа отдавна да бе пратил органите на АДФИ в община Разлог и БТВ щеше да снима как ви изкарват с белезници но той е кадър на батко му Любчо и за водата гласува въздържал се колкото за тока много сте тъпи бе Иванчо чул ли си че има свободен пазар и енергийна борса ти се грей и свети с лайната на Иван Гюров и Гошо Фарфаров
така е публикува:
01 Май 2022 | 09:45
ти му казваш качи се той -няма да слезна ,такова е
иванчо публикува:
01 Май 2022 | 09:40
като дойда аз на власт който яде тор -стои на тъмно,като няма ток няма и пелети бе будала прост
Годлево публикува:
01 Май 2022 | 09:36
В Годлево ток от говна не искаме ако искате ги яжте ако искате ги складирайте ние сме на ПЕЛЕТИ но за парите от цръквата що окрадохте с кметицата и Гърменов оне от горе гледа
браво публикува:
01 Май 2022 | 09:31
най точният коментар Браво на място ги сложи
гражданин публикува:
01 Май 2022 | 09:29
каза ви се лайната не ги яжте,за ток ще отиват аман от селяни. искат да им направят хубаво те се дърпат няма оправия
Годлевец публикува:
01 Май 2022 | 09:24
Тия БЕЗБОЖНИЦИ от Герб с кметицата и тука посегнаа и на дарениятА за ремонт на цръквата ни в Годлево списъко с парите носихме на селския Гешев И па яда лайна не се ле задавия 30 години
Чси публикува:
01 Май 2022 | 09:20
Гербаджии не пускайте мушици с Мечоко и Радко Тумбев и Пламен Хаджиев тия са ваши ушета цела околия го знае
чси публикува:
01 Май 2022 | 09:15
Хаха като дойде ването димитров той спира да плаща и излизаме на чисто,той в това е перфектен а може и някой друг лев да вземе ще има циркове с него казвам ви
Банскалия публикува:
01 Май 2022 | 09:12
Община Разлог пак е с едни гърди напред , ще се видиме отново във втория коплет!
още малко публикува:
01 Май 2022 | 09:12
така е тези от тази коалицията нямат нито срам ,нито очи дърпат се за власт и са готови на всичко за да постигнат целта така ще е до изборите после като загубят ще се кротнат
Разлог публикува:
01 Май 2022 | 09:09
Браво Гюров. Теглиш кредит на общината,който ние ще плащаме,после проектирате на три пъти по висока цена.Ваща фирма Строй с най евтините и некачествени материали , прибираш 2 .3милиона на тръгване от общината за финал и народо да го духа и да плаща кредита 10 години. Много си умен боклук.колко още искате да открадеде....един ден ще се задавите от алчност Господ гледа нищо че народа е сляп.
истината публикува:
01 Май 2022 | 09:07
сега като дойдат новите ,ще разрушат и това което е направено ,по хубаво няма да стане
Горно Драглище публикува:
01 Май 2022 | 09:02
Разбрахме че До До бил трол на опозицията ами я оня До дека иска СЛАБ ВЕТЕР да каже как от нашто село се изпария 5 милиона има приемни протоколи в Общината че ВИК мрежа е сменена и улици са асфалтирани а асфалт нема плащаме данъци дека пише че има асфалт мамка ви гербаджийска боли ве от ИСТИНАТА Миле Инжинеринг е изпълнител на програмата за развитие на селските райони Табелата дека пише парите които са преведени е до къща Дешка кмето ни призна за ПРОТОКОЛИТЕ
трудно е публикува:
01 Май 2022 | 08:57
ей по селата са останали още неколцина комунисти и само рият в гюбрето/оборска тор/ от там трудно ще получите суровина хахаха
ние идваме публикува:
01 Май 2022 | 08:52
ако идват тези от пп,мерси та те ще предизвикат катастрофа,ха ха малко им е на хората още трябва
ivan публикува:
01 Май 2022 | 08:46
dano stane po skoro che s tezi ot promqnata cenite rastat s chasove
село Баня публикува:
01 Май 2022 | 08:43
Не знам ДоДоДо 1-2-3 - 4 ли са ама на гербаджиите ви се РЕВЕ повече в общината нема да влезете и макар че Мечоко ви крие оти в некоя сделка че цъфне и Радко ТУМБЕВ разберете ще има ПЪЛНА ревизия за кражбите ви ке Герчев продаде банята и взе два апартамента и ние повече нема да имаме челнер за кмет братчедка на Иван Гюров
до до до публикува:
01 Май 2022 | 08:33
прост човек и силен вятър спирка нямат,почваш ли да спориш ставаш като него
До Гост и Добърско публикува:
01 Май 2022 | 08:26
Грешка Добърско
До Гост и Драглище публикува:
01 Май 2022 | 08:24
Едно хубаво нещо за 30години направено от Татарски Герчев Гюров Радко Тумбев и Мара Копанарова посочете
гост публикува:
01 Май 2022 | 08:17
Правете всичко което мислите за добро за града и общината,не очаквайте похвали и ръкопляскания просто така е навсякъде.Завистта и злобата е взела връх,успех в тези трудни времена.
добърско публикува:
01 Май 2022 | 08:10
майко и драглищенето взеха да разбират от бизнес и акъл дори дават,допреди някоя година за нищо не ставаха ама сега вече не мож ги стигнеш
Цапината публикува:
01 Май 2022 | 07:53
Ванка ке може да одереш кожата на Бойко от Банкя- лъжни крадни курвалъци ама дека биеш майка си и брат си го биеш
Общината публикува:
01 Май 2022 | 07:29
Джюров - Краси Герчев фана Дуди Фарфаров че в продължение на 3год. краде ток от уличното осветление за новия си фитнес център сега ни намалете данъците Герчев и Дуди се караха в общината
Будала от Илико публикува:
01 Май 2022 | 07:24
Преди 2 год Краси Герчев даде интервю в Струма, че община Разлог започва разширение на ски- писта Кулиното и изграждане на пътя Предел- Банско известен като стария Бански път и подкани кмета на Банско Иван Кадев банскалии също да започнат строежа и да се срещнат на Чьошката така мечтите и лъжите са безплатни
Герб публикува:
01 Май 2022 | 06:53
Въпрос до мършите от Гроб от къде ще взимате джюбре и отпадъчна храна тая инсталация да работи денонощно 365 дни в годината АЙДЕ де не ядем доматите с колци всичко е д Дуди Фарфаров да окрада Европрограма за 2-3 милиона
Драглище публикува:
01 Май 2022 | 06:43
Абе ебалници от Герб не ни баламосвайте с екология от джюбре и ядене създавайте РАБОТНИ места сметището още е без АКТ 16 не е готово вие ток за незакупени за сметището машини ще произвеждате вътре са само камионите на частната фирма на Петър Белчев и крадена пръст - хумос която продава
До Софиянец публикува:
01 Май 2022 | 06:38
Прав си за пореден път ще докаже как с Дуди Фарфаров ,, усвояват,, милиони да пълнят джобовете си
Софиянец публикува:
01 Май 2022 | 01:01
Ванката за пореден път ще докаже на всички, че с негова помощ в Разложката община нещата се случват много по-бързо. Има опита и знанията. Работи в перспектива.
гражданин публикува:
01 Май 2022 | 00:11
натам отиваме от каквото може всичко да използваме нищо да не се изхвърля и дано се спре и отоплението на дърва и въглища- отровихме се цяла зима
йопе публикува:
30 Април 2022 | 23:06
бегаа ни тия разложене,а допреди 10г ни дишаха прахта ама такова е
нов свят публикува:
30 Април 2022 | 22:24
каквото може трябва де се използва както трябва от тук нататък така ще е инвестиция за да успееш в новите предизвикателства,изолация,термопомпи,соларни панели
цапината публикува:
30 Април 2022 | 22:18
навсякъде от всичко се опитват нещо да направят ние все наопаки и пак се случват нещата въпреки простаците и гюбрето не дават
Цапата публикува:
30 Април 2022 | 21:50
Ей каква переспектива да ни земат яденето и джюбрето що ги нема ток да прават Джюров давай смело и безотговорно ток да правиш
иванчо публикува:
30 Април 2022 | 21:48
направейте го по бързо ,че ако дойде ванката димитров ни ток ни фотоволтаици всичко е заминало хахаха
Въведете име... публикува:
30 Април 2022 | 21:47
Задължение на кмета е, ама ако не е кадърен, ще си боксувате на едно място. Та не е само до задълженията, иска се и акъл.
Промяната публикува:
30 Април 2022 | 21:47
Соколов Релетата бяха- 4 000 КЦХ - 2 800 Магнитни - 3 000 Мината и обект 30- 3 000 кажи как да останат хора благодарение на Татарски Герчев Гюров Мара Копанарова Радко Тумбев и Мечоко сега в Разлог има САМО 20 цеха за бичене и пелети с по 20 работника прати децата ти да станат банзикари
а дано публикува:
30 Април 2022 | 21:46
мисли се с переспектива а дано стане
чауш публикува:
30 Април 2022 | 21:44
на народ не се угажда,все нещо му криво действайте и това е,ако слушате простаци до никъде няма да стигнете- успех
До Соколов публикува:
30 Април 2022 | 21:41
Асфалтирането на улици , подмяна на ВиК инсталации и Икономическото развитие на Разлог е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на кмета не е постижение извън тия три неща които почти не са изпълнени с кое друго е надградено та да мрънкаме
Любен Татарски до Велизар Соколов публикува:
30 Април 2022 | 21:31
В Разлог имаше ОСЕМ завода това беха сека сутрин 7 000 работника на работа преброй 7 000 днес сека сутрин да излизат на работа та да не мрънкаме
Велизар Соколов публикува:
30 Април 2022 | 21:20
На хората от Разлог не се угажда. Всеки мрънка, недоволства, търси под вола теле, а като го питаш какво си направил за родния си град - тишина. Нищо! Радвайте се, че все още има хора в общината, които си разбират от работата... видяхме така жадуваната от много промяна докъде ни докара...
Синджьеро публикува:
30 Април 2022 | 21:20
Че направе ток от джюбре та то на мене не ми стига та на сичко от горе и от ядене то за нас не стига тое луд ле е или е откачил
Добърско публикува:
30 Април 2022 | 21:16
Прочетете внимателно паратик моабет целта е да се тегли заем от неколко милиона и с Дуди Фарфарое да ги окрада с тия 3 мегавата най- малкото село в общината Добърско не могат да захранят МОШЕНИК
Стела Деянова публикува:
30 Април 2022 | 21:09
За ще арчат ток на сметището освен за 10 ламби
До Стела Деянова публикува:
30 Април 2022 | 21:07
Стела питай на Гюров майка му и брат му ка ги бият с жена му полицията не се оправи и дойде ЖЪЧКАТА от Джумая да оправи мачо проста кучка от Герб си
Стела Деянова публикува:
30 Април 2022 | 20:55
Добре, че е Гюров та да се реализират проекти в общината. Разложани, един кадърен кмет си имате, дано оценявате всичко, което е направил за града, пазете го.
Патриот публикува:
30 Април 2022 | 20:23
Майко лила.Какьв бизнесмен. Крадец неземен.А бе боклук от кьде пари бе нещасник нали трябва кредит да вземе общината.Кой ще го връща пак ние ли.Или ти ще го финансиран за да ги откраднеш. Кьде е Гешев? Прибера го това красиво копеле......
МАРИЯ публикува:
30 Април 2022 | 19:58
ГЛАВАТА НА ОКТОПОДА ПОГНУСЕНА СЪМ КАТО РАЗБРАХ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ
Илиян Костадинов публикува:
30 Април 2022 | 18:00
Браво. За пореден път Гюров показва, че мисли поне 10 години за развитието на Община Разлог.

Добавете Вашия коментар

TOP