Община Разлог монтира нова водопроводна тръба в здравната служба на село Баня

26 Октомври 2022 | 16:43
11 коментара
Общество
Община Разлог монтира нова водопроводна тръба в здравната служба на село Баня

Община Разлог монтира нова водопроводна тръба, свързана към сградата на здравната служба в село Баня. Дейностите бяха наложени след запушване и изгниване на досегашната водопроводната мрежа, чрез която минералната топла вода достига и отоплява лекарските кабинети.

Във връзка с тежкото състояние на здравната служба, миналата седмица кметът на община Разлог инж. Гърменов, зам.- кметът г-н Гюров и г-жа Магда Първанова, кмет на село Баня, разговаряха с д-р Гърменлиева и Николай Ушев, отговорник за минералната вода, а експерти от общинска администрация започнаха изготвянето на основен проект за реконструкция на сградата.

“Състоянието на здравната служба в селото е изключително тежко. Започнахме планиране за цялостно обновяване на сградата, с обособяване на подпокривно пространство, с място за отдих, поне шест лекарски кабинета, манипулационна, чакалня и други помещения, оборудвани по всички изисквания за такъв вид център. Намеренията са ни качествено 24- часово предоставяне на здравни грижи за всички жители и гости на село Баня.”, заяви г-н Гюров.
За да се осъществи желанието на Община Разлог за реализиране за по-добри условия и предоставяне на здравните услуги, инж. Гърменов и г-н Гюров предложиха двата лекарски кабинета временно ще бъдат изместени в сградата на кметството.

“В сградата на Кметство- село Баня имаме възможност да ви предоставим топли помещения, да ги обособим спрямо вашите лекарски нужди и същевременно да започнем основен ремонт на здравната служба. За удобство на пациентите ще бъде обособим място като чакалня и мокро помещение. Ангажираме се при нужда ще разширим порталите и да изградим нова рампа, съобразена с всички изисквания за нейното изпълнение! ”, поясни инж. Гърменов.

До осъществяване на проектните дейности и тяхното реализиране, свързани с изграждането на отоплителна система, дворно пространство, монтаж на ограда и оборудване, присъстващите единодушно решиха здравните услуги да се предоставят в центъра на селото. В близките месеци, на първия етаж в кметството ще бъде разположени кабинетът на зъболекарката д-р Гърменливия и общопрактикуващия лекар- д-р Русков, който също бе поканен на провелата се среща.

Добавени коментари

Старчевата публикува:
27 Октомври 2022 | 02:57
Вие също се наредете, миризливи причове със звонци, падете злите духове, и сетне по една лимонада и еда пещерска, толковоа ви и лебо и бобо, заради таквия като вас сме на тва дередже, ебахте мамата на тоо град, нека ви е лучец
Оффф публикува:
27 Октомври 2022 | 02:49
Смотаняци, идете да им врътнете по една свирка! Нищо чудно, само гербаджииската паплач остана, идете да им врътнете по една свирка, и се радвайте на живота!
Мехомия публикува:
27 Октомври 2022 | 02:44
Турско робсто сме изкарали та вънджово и джурово ле не че изкараме, толко ле сте тъпи?
Вълчан публикува:
27 Октомври 2022 | 02:42
Ей Разложене, маже не останаа ле тука бе
Разлог публикува:
27 Октомври 2022 | 02:34
Разложене, срам и позор че Джуровия крадец, слепи ле се, най мразеното копеле в тоо град, как не ве срам! Забурихте ле, питайте дека му е беемвето на тава страхливо копеле, ако е толкова законно оти кара мини (не че е по евтино). Тоо малоумник и мушенник се гласи за кмет, тава че е най големия срам и позор за Разлог от столетия! Че накара робите му там рачиджииниците и в насрания му хотел. Ние не бива да се даваме, секой друг да е, само той не, това е вънджовия!
Муса публикува:
27 Октомври 2022 | 00:11
очертава се новия кмет на Разлог да е от ДПС, партията се активизира, разложене отворете си очите и се ослушовайте
Разлог публикува:
26 Октомври 2022 | 23:16
Оффф гади ми се вече, до кога че продължава, годлевската тиква нема ле да озрее, слепи глухи ле са, прости ле са (то е ясно). До кога че я караме така, не ве е ле срам от децата и внуците, тука навремето турчин не е стапал, се не тъпкаа наши си еничар крадливи. Нека ве е срам некой ден
Ресто има да се връща публикува:
26 Октомври 2022 | 23:13
;)
Сервитьорката кмет публикува:
26 Октомври 2022 | 23:11
Каквото ми се нареди, това се прави!
Иван Костадинов публикува:
26 Октомври 2022 | 22:39
Трима общински съветници са от Баня, да проявят повече активност, та да информират какво ще се гласува занапред и как гласуват те, когато става въпрос за Баня. Иначе похвално за Здравната служба, ще стане, ама банене първо ще мрънкат търсейки под вола теле, ама стане ли хубаво може и да похвалят управата.
Бане публикува:
26 Октомври 2022 | 21:47
Гласат я за продажба! Къде ви е плажа,баненлии? Къде ви е стадиона? Къде ви е банята? Спете!!! Още спете, ама като се събудите, ще е късно!

Добавете Вашия коментар

TOP