Община Разлог беше домакин на международна работна среща с участници от осем държави

05 Май 2022 | 14:21
0 коментара
Общество
Община Разлог беше домакин на международна работна среща с участници от осем държави

Община Разлог беше домакин на транснационална среща по проект IoTXchange, в която взеха участие представители на Община Фундао (Португалия), Община Додони (Гърция), Агломерация Невер (Франция), Местна община Йелгава (Латвия), Община Онге (Швеция), Община Кежмарок (Словакия) и на финландския университет „Åbo Akademi“.


Срещата беше официално открита от инж. Венцислав Гърменов – временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог, който подчерта важността на проекта и голямата отговорност за повишаване на степента на дигиталнизацията на територията на общината.


Срещата се проведе в два последователни дни. През първия ден партньорите по проекта поставиха фокус върху Интегрираните планове за действие, основаващи се на решения предоставени от Интернет на нещата (Iinternet of Things), с които да се повиши качеството на живот в малките и средните градове от Европейския съюз. Планът на община Разлог се съсредоточава върху четири основни теми в сферата на Интернет на нещата: Образование, Публични услуги, Качество на живот, Туризъм и културно наследство.

Вторият ден от срещата беше посветен на обсъждане на административни, финансови и комуникационни въпроси по изпълнение на проекта. Домакините от Разлог не пропуснаха възможността да представят територията на общината, чрез посещения на място.

Добавете Вашия коментар

TOP