Община Петрич обяви конкурс за ученическо творчество по повод навършването на 105 години от освобождението

15 Октомври 2017 | 12:19
0 коментара
Култура

Конкурсът се провежда под патронажа на кмета Димитър Бръчков и ще даде възможност на младите хора да се изявят в областта на литературата, изобразителното изкуство, фотографията и мултимедията.

Надсловът на общинския конкурс е „105 ГОДИНИ СВОБОДА”. Целта е да бъде провокирано творческото мислене на учениците, с което те да изразят отношението си към годишнината , както и да се насочи вниманието им към родната история.

Конкурсните направления са четири: мултимедиен проект /презентация, видео или аудио филм/; литература /есе, стихотворение, разказ/; изобразително изкуство /рисунка, макет/; фотография /снимка, колаж/. Могат да участват ученици от първи до дванадесети клас в различните направления.

Творбите им ще бъдат оценявани на база оригиналност на идеята, историческа достоверност, ясно изразена лична позиция, въздействие и творчески подход. Класирането ще бъде индивидуално за всяко направление на конкурса в съответната възрастова група.

Всички участници ще получат грамота, а лауреатите почетен диплом и еднократно финансово стимулиране чрез Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2017 година на Община Петрич.

Крайният срок за предаване на творбите е 23.10.2017 г. в Общинска администрация Петрич, стая №310. Резултатите и награждаването ще бъдат на 27.10.2017 г. от 11.00 часа на официална церемония в Исторически музей Петрич. 

Добавете Вашия коментар

TOP