Община Кресна разкри горещ телефон за карантирани хора в нужда

11 Ноември 2020 | 12:11
0 коментара
Общество

Община Кресна разкри горещ телефон за карантирани хора в нужда. Това става ясно от публикация в социалната мрежа, която гласи:

"Обръщаме специално внимание, че на горещия телефон на общината можете да потърсите и помощ за пазаруване, ако живеете сами и сте под карантина или никой от Вашите близки и роднини в момента не е в състояние да Ви съдейства.", пишат от общиската администрация в крайпътната община.

Днес, кметът Николай Георгиев сигнализира, че негови съграждани – заразени с КОВИД, не спазват карантината си. Според думите на Николай Георгиев болни и контактни лица се движат свободно, с което застрашават здравето на останалите и най-малкото – абсолютно неглижират мерките, предписани от здравния министър, РЗИ и самия кмет.

В обръщението си Георгиев пише:

Не е нормално хора, които са контактни на лица с коронавирус или още по-лошо – са с положителен PCR тест за Covid-19 и се лекуват в домашни условия, да се разхождат ежедневно по магазините, заведенията или парковете в общината! С тяхна помощ пандемията набира сили и в Кресна и по-последни данни почти 40 % от направените тестове в национален мащаб са положителни! Едновременно, изготвянето на ефективна ваксина още е далеч и масовото й прилагане се очаква не по-рано от средата на следващата година, категоричен е градоначалникът на Кресна.

Добавете Вашия коментар

TOP