Община Кресна прекрати поръчка за улични ремонти за 305 000 лв., отстрани двамата кандидати с мотив „неподходяща оферта”

10 Януари 2023 | 18:21
1 коментара
Общество
Община Кресна прекрати поръчка за улични ремонти за 305 000 лв., отстрани двамата кандидати с мотив  неподходяща оферта”

Община Кресна прекрати обществена поръчка за благоустрояване на улици в гр. Кресна и с. Сливница с прогнозна стойност от 305 695,41 лв. без ДДС, след като назначената от кмета Николай Георгиев комисия отстрани и двамата участници в процедурата с мотив „неподходяща оферта“.

Кандидати и по двете обособени позиции бяха „Пътища София“ ООД на Константин Георгиев и „Струма строй“ ООД на Александър Атанасовски от Симитли. Първата фирма обаче „се спъна“ в линейния график, където комисията откри несъответствия с организацията за изпълнение на поръчката. Симитлийската фирма пък бе отстранена заради пропуск да посочи средна дневна производителност.

Фирмите имат възможност да обжалват констатациите на комисията в КЗК, но независимо от това дали ще го направят, или не, кметът Н. Георгиев трябва да изчака поне 14 дни, преди да обяви нова обществена поръчка.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавени коментари

Hh публикува:
10 Януари 2023 | 20:31
Просто кмета иска да е негова фирма, или фирма която да му дари 20-30%

Добавете Вашия коментар

TOP