Община Кресна кани жители на публично обсъждане за поемане на общински дълг

17 Ноември 2022 | 12:55
0 коментара
Общество
Община Кресна кани жители на публично обсъждане за поемане на общински дълг

Уважаеми съграждани,

Община Кресна, на основание чл. 15, ал. 1 от Закона за общинския дълг и в съответствие с Наредба за условията и реда за провеждане на обществено обсъждане на проекти за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Кресна, кани местната общност и всички обществени организации и юридически лица да участват в публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг, финансиран по реда на чл. 19а от Закона за общинския дълг от „Фонд ФЛАГ” ЕАД и/или друга финансова институция за финансиране на инвестиционни разходи за изграждане на обект: „Фотоволтаична електрическа централа 3 MW” в УПИ -14492.6.62, местността „Ормана”, гр.Кресна.
1. Предназначение на дълга – осигуряване на инвестиционни средства за изграждане на обект: „Фотоволтаична електрическа централа 3 MW” в УПИ -14492.6.62, местността „Ормана”, гр.Кресна;
2. Максимален размер на дълга – 5 000 000 /пет милиона/ лева;
3. Вид на дълга – дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем;
4. Условия за погасяване:
4.1. Срок на погасяване– до 180 /сто и осемдесет/ месеца, считано от датата на подписване на договора за кредит, с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части, без такса за предсрочно погасяване;
4.2. Източници за погасяване на главницата – от собствени бюджетни средства;
5. Максимален лихвен процент – плаващ лихвен индекс плюс максимална надбавка от 4.083% или фиксиран лихвен процент до 4.083%.
6. Начин на обезпечение на кредита – Учредяване на залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на община Кресна, по чл. 45, ал. 1, т. 1, букви от „а“ до „ж“ от Закон за публичните финанси, включително обща изравнителна субсидия по чл. 52, ал. 1, т. 1, буква „б“ от Закона за публичните финанси, включително и тези, постъпващи по банкова сметка, вземанията за наличностите, по която също са обект на особен залог.
Обсъждането ще се проведе на 24.11.2022 г. /четвъртък/ от 17.30 часа в зала „5-ти октомври” на община Кресна.
Материали по проекта можете да намерите на електронната страница на община Кресна.
Заинтересованите лица могат де депозират своите предложения и становища на електронната поща на община Кресна: [email protected] или на място във фронт-офиса на община Кресна.

Николай Георгиев
Кмет на община Кресна

Добавете Вашия коментар

TOP