Община Хаджидимово глобена заради физкултурен салон за 589 000 лв.

19 Април 2021 | 15:57
0 коментара
Бизнес

Санкция в размер на 5898,15 лв. наложи Комисията за защита на конкуренцията на община Хаджидимово заради сключен от кмета Людмил Терзиев договор за възлагане на обществена поръчка, преди комисията да излезе с решение има ли нарушения в поръчката или не.

 

Според КЗК договорът е сключен в нарушение на чл. 112, ал. 8 от ЗОП, забраняващ изрично осъществяването на такова действие от страна на възложителя преди влизането в сила на всички решения по процедурата. Размерът на санкцията пък е 1/100 от стойността на сключения договор, който е 589 815.00 лв. без ДДС.

 

Поръчката е за изграждане на физкултурен салон в 26-класното училище на Хаджидимово, а производството в КЗК бе образувано по жалба на „КЛ Билд“ ЕООД на Благой Методиев, предава в. „Струма“. Според Методиев, който всъщност не подава документи, утвърдената от възложителя документация умишлено въвежда ограничения за участие към фирми като неговата, освен това методиката за оценка е неясна и некоректна, пълна със субективни критерии и без достатъчно информация за правилата, по които ще се оценяват участниците.

В хода на проверката КЗК не констатира твърдените от Методиев нарушения, но глоби общината заради демонстрираното пренебрежение към воденото от нея производство.

Поръчката на община Хаджидимово за строеж на физкултурен салон със застроена площ 782,52 кв.м бе с прогнозна стойност 601 849,59 лв. и за нея кандидатстваха 3 фирми – гоцеделчевската БКС ООД на Руен Кирев, регистрираната в Абланица „А-строй“ ЕООД на Венцислав Амзов и „Престиж бизнес-93“ ООД на Георги Шапков. За победител бе определен Шапков, който се е ангажирал да вдигне салона за 7 месеца.

Добавете Вашия коментар

TOP