Община Гърмен осъдена да плати 700 000 лв. на бизнесмена Руен Кирев за неразплатени дейности от времето на Ахмед Башев

11 Декември 2020 | 13:52
0 коментара
Бизнес

Община Гърмен трябва да плати близо 700 000 лева на фирмата на бизнесмена Руен Кирев. Окончателното решение е на Върховния касационен съд, а за него съобщи общинският кмет Феим Иса. Частното дружество е работило преди десетина години по проект по програма САПАРД, като е асфалтирало пътищата Огняново-Рибново и Гърмен-Ковачевица. Тогава се оказало, че строителят е извършил строителни дейности за 400 000 лева повече от предвиденото. Държавен фонд „Земеделие” след заведено съдебно дело е признал тези допълнителни разходи.

„Руен Кирев оставя фактурата при Ахмед Башев, когато той е бил кмет. Но Башев през 2013 година става депутат и фактурата остава при неговия наследник Минка Капитанова. Тя решила, че няма да плаща тези пари”, сподели кметът на Гърмен.

Бизнесменът Руен Кирев тръгнал по съдебен ред да си търси правата и сега спечели окончателно делото. Феим Иса вече е провел разговор с предприемача. Предстои консултация с юристи. Искането на управника е да се разсрочи плащането на крупната сума до края на кметския му мандат.

„Предполагам, че г-н Кирев ще прояви разбиране и ще се договорим за изплащане на цялата сума в следващите 3 години”, надява се Феим Иса.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP