Община Гоце Делчев отбелязва 106-та годишнина от Балканската война и освобождението на Неврокоп

19 Октомври 2018 | 10:13
0 коментара
Култура

С богата програма Община Гоце Делчев ще отбележи 106-та годишнина от Балканската война и освобождението на Неврокоп. Това съобщиха от пресцентъра на общината. 

Събитията, по повод празника започнаха още в началото на седмицата, но кулминацията е днес. Програмата ще започне в 11:00 ч. с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на Попови ливади, а след това в 12:00 ч., ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.

В 15:00 часа, в района на бившата казарма в Гоце Делчев, ще бъде открит паметник по повод 85-та годишнина от създаването на Военно поделение в гарнизон Неврокоп /Гоце Делчев/. По-късно, в 16:45 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на ул. «Търговска» и паметника на Христо Ботев.

В 17:30 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий”.

Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 18:00 часа. Веднага след това ще започне празничното шествие от площад „Гоце Делчев” до паметника на загиналите във войните, което ще бъде под съпровода на Гвардейския духов оркестър.

В 18:30 часа на площад «Македония», жителите и гостите на град Гоце Делчев ще могат да наблюдават уникалния спектакъл на националната гвардейска част, наречен «Искри». Веднага след това, отново на площад «Македония», ще започне тържествена заря-проверка, посветена на 106-та годишнина от Освобождението на града.

Добавете Вашия коментар

TOP