Община Благоевград въведе стрийм платформа, която ще излъчва в реално време заседанията на комисиите към ОбС

15 Май 2024 | 11:56
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Община Благоевград въведе стрийм платформа, която ще излъчва в реално време заседанията на комисиите към ОбС
Ново, модерно оборудване за излъчване на срещи и заседания на комисии на Общински съвет в реално време е монтирано в зала 101 на Община Благоевград. Целта е да бъде гарантирана максимална публичност за всеки, който желае и има възможност да проследява събитията в залата на живо.


Те ще бъдат предавани директно в официалния YouTube канал на Община Благоевград - https://www.youtube.com/@blgmun_official.

 Иновацията е въведена в изпълнение чл. 28 (1) от ЗМСМА за осигуряване на прозрачност на заседанията на комисиите към ОбС, което кореспондира изцяло с един от обявените приоритети на екипа на кмета Методи Байкушев – пълна прозрачност и публичност в работата на Община Благоевград.

Монтираната в центъра на заседателната маса в залата камера е с възможност автоматично да се насочва към говорещия в момента. Предстои монтиране на втора камера, която да излъчва общ план на събитията.

Освен заседанията на комисиите към ОбС, чрез системата ще бъдат излъчвани директно и срещи, представляващи обществен интерес, както и пресконференциите.

Добавете Вашия коментар

TOP