Община Благоевград ще вложи над 2 млн.лева за ремонт и поддръжка на уличната мрежа

01 Февруари 2024 | 12:46
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Община Благоевград ще вложи над 2 млн.лева за ремонт и поддръжка на уличната мрежа

Нова обществена поръчка за възлагане на ремонт и поддръжка на уличната мрежа на община Благоевград обяви кметът Методи Байкушев. Поръчката е подготвена поради изчерпване на средствата по сключения на 31 май 2022 г. договор със същия предмет на дейност, в който е уговорен срок на действие 24 месеца от подписването, или до изчерпване на заложените средства. Средствата за ремонти в малките населени места – 416 666,67 лв. без ДДС, са изчерпани още през октомври 2023 г., от отчетите на фирмата – изпълнител още тогава е било ясно, че скоро ще бъдат изчерпани и средствата за асфалтови настилки – 500 000 лв. без ДДС, което ще постави ръководството на общината в невъзможност да поддържа и ремонтира общинската пътна мрежа. Въпреки това и противно на добрите практики, предходното ръководство не предприема никакви действия за подготовка на нова обществена поръчка.

Така още с встъпването си в длъжност кметът Байкушев бе изправен пред предизвикателството в максимално кратък срок да подготви и да обяви нова обществена поръчка, с която да гарантира нормалното функциониране на уличната мрежа на общината.

Целта, която си поставя общината е не само да ремонтира и поддържа, а и да подобри състоянието на пътната инфраструктура в общината, което е сред ключовите приоритети в програмата на кмета.   

Два пъти повече средства – 2 125 млн. лв. без ДДС, ще бъдат вложени през следващите две години за подобряването на асфалтовите настилки и пътищата на земна основа на територията на общината. Обществената поръчка е подготвена на база на обстоен анализ на състоянието на пътната инфраструктура и необходимите мерки и средства за подобряването й.  

 

Добавете Вашия коментар

TOP