Община Благоевград се включва в Националната кампанията "Да изчистим България заедно”

15 Май 2015 | 07:44
2 коментара
Общество
Община Благоевград се включва в Националната кампанията Да изчистим България заедно”

Благоевград се включва в Националната кампанията "Да изчистим България заедно”, съобщиха от пресцентъра на общината

Община Благоевград ще се включи в продължението на кампанията «Да изчистим България за един ден», започната през 2011 г. от БТВ. Тази година инициативата обединява две международни кампании “Let’s Clean Europe” / Да изчистим Европа/ на Европейската комисия и Глобалното движение „Let’s Do It World” / Да го направим свят/.


Желаещите да се включат в мащабната инициатива в Благоевград могат да го направят на две дати- 17 май / неделя/ и 31 май /неделя/. Ще бъдат почиствани зони за отдих и спорт, детски площадки и местата покрай жилищните блокове. Началният час на почистването е 10.00, а терените за 17 май за следните: около СБА, ул. „Александър Стамболийски” шкарпата срещу общежитията на Американския университет, над стадион „Христо Ботев”, около стадиона в ж.к. „Еленово”, парк „Бачиново”, парк „Ловен дом” и парк „Ботаническа градина”.
Желаещите да се включат в кампанията на 31.05.2015 г. за почистване на детските площадки могат да съсредоточат своите усилия в почистването на местата, на които децата им играят.


Призивът е да бъдем отговорни към природата, към пространствата около нас, към възпитанието на нашите деца, които да научим да опазват природата и обществените места чисти.


Община Благоевград и тази година ще раздава торби за събиране на отпадъци и ръкавици за доброволците. Участниците в кампанията могат да заповядат утре /15.05.2015 г. /петък/, между 14:00-17:00 часа в 213 стая в Община Благоевград.


Пълните чували с отпадъци да се поставят до контейнерите за битови отпадъци. За отделечените места, където няма съдове за битови отпадъци чувалите да бъдат събирани на едно място и да се поде сигнал на тел. 0896/ 83 16 57, за да бъдат извозени своевременно.

Снимка: Darik

Добавени коментари

запозната публикува:
15 Май 2015 | 20:15
ако не беше хаджигаев камбаната ке беше още лакей на яйцето
ПОТЪРПЕВШ публикува:
15 Май 2015 | 09:36
А така Бриндо, добре снимка си показал, Кметчето да помни откъде е тръгнал и да не мисли че все ще е кмет......

Добавете Вашия коментар

TOP