Община Благоевград с три варианта за функционирането на Аквапарка, решението остава в ръцете на гражданите

20 Февруари 2024 | 17:36
9 коментара
Общество
Благоевград
Община Благоевград с три варианта за функционирането на Аквапарка, решението остава в ръцете на гражданите

Жителите на Благоевград ще предопределят по-нататъшната съдба на Аквапарка, след изготвяне на цялостна оценка на състоянието на обекта и необходимия финансов ресурс за реновирането му, ще бъде организирано обществено обсъждане. Това стана ясно по време на пресконференция на кмета Методи Байкушев.

Той поясни, че към този момент вариантите за реализиране на пространството са три:

Да бъде обявена нова процедура за концесия;
Обектът да се отдаде под наем в дългосрочен или краткосрочен план;
Община Благоевград сама да финансира възстановяването и оперирането на Аквапарка.

„Добре е всеки един от нас още отсега да помисли върху възможните варианти, за да формираме ясно обществено мнение как бихме искали да се използва това пространство оттук нататък“, коментира кметът Байкушев.

Той припомни, че веднага след встъпването си в длъжност е предприел необходимите мерки за обезопасяване на откритото пространство и сградата на закрития плувен басейн край алеята за парк „Бачиново“.

Доброволци продължават цялостното почистване на обекта, вече са премахнати избуялата растителност и насложената с години тиня в големия плувен басейн.

Кметът Методи Байкушев бе категоричен, че не  съществува хипотеза за промяна на предназначението на обекта, който е публична-общинска собственост, предвидена за спорт и развлечения.

Градоначалникът съобщи, че има готов проект и е предоставен финансов ресурс от държавата за довеждане на минералната вода до Аквапарка край алеята за парк „Бачиново“.\vipmediapress

Добавени коментари

Rrrr публикува:
22 Февруари 2024 | 17:18
Be da go otvirat tam da ima kade da se dvijim
Иво публикува:
22 Февруари 2024 | 09:05
Кмете искате да управлявате всичко на гърба на гражданите на един от най бедните градове в страната. Вместо да се занимавате колко служби нови ще откриете не е ли най -добре първо да работите за откриване на нови производства и работни места. Не мислите ли че гражданите вече изнемогват и затова напускат града. Когато харчите общински и пари на цялото население не е ли най добре да се прецени колко човека от общото население ще използва дадено подобрение. Ако една малка трупа се облагоденствува за сметка на обществото редно ли е. Стига пилеене на средства без достатъчно анализиране необходимостта от всяка бройка общински персонал и в общинските фирми. Стига облагодетелстване на определени фирми и хора за сметка и на гърба на населението на Благоевград. Чакаме реална промяна а не общи приказки за Благоевград.
Кире публикува:
21 Февруари 2024 | 21:50
Да не се дава на Частни лица Всички са разбойници,като ,,галчев'' Собственик само общината.
Злобарчо публикува:
21 Февруари 2024 | 17:25
Ама разбирам че трябват пари ама ......
Katy публикува:
21 Февруари 2024 | 16:16
А защо да не се направят няколко общински спортни площадки, които биха се ползвали целогодишно, а не басейни, ползващи се 2, 3 месеца в годината.
Бай Благой публикува:
21 Февруари 2024 | 15:33
Разбира се, че при такъв кмет всеки ще избере да се управлява и стопанисва от общината.
Charli публикува:
21 Февруари 2024 | 14:26
Да се оперира от общината!
бай Иван публикува:
21 Февруари 2024 | 08:28
Дайте го пак на Галчев. Доказал се е, че може да го управлява.
Emma публикува:
20 Февруари 2024 | 19:34
Da se stopanisva ot obshtinata!

Добавете Вашия коментар

TOP