Община Благоевград с тактико-специално учение за реакция при пожар

26 Юни 2023 | 10:45
0 коментара
Общество
Благоевград
Община Благоевград с тактико-специално учение за реакция при пожар

С цел спестяване неудобство на жителите, учението ще се проведе в 12.00 ч., вместо в 11.00 ч., на 27 юни


Тактико-специално учение за проверка на готовността на реакция при възникване на пожари ще се проведе в сградата на Община Благоевград.

Мероприятието e предвидено за 27 юни (вторник) от 12.00 часа в общинска администрация. По време на учението ще бъде симулирана реална кризисна ситуация - евакуиране на хора, оказване на медицинска помощ на пострадали при пожар, обезопасяване на района предвид потенциално възникване на взрив и т.н.

За целта освен служителите в Общината от сградата ще бъдат изведени всички посетители.

В учението ще вземат участие съставните части на Единната спасителна система – Община Благоевград, ОД МВР, РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, Център за спешна медицинска помощ, ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“.

Идеята на мероприятието е усъвършенстване на организацията и управлението на съставните части на ЕСС при възникнал пожар, както и обучение на личния състав на правилно поведение и реакции при огнено бедствие.

Очаква се учението да продължи около един час, в рамките на който ще бъде преустановено и предлагането на административни услуги.

Ще бъдат отворени всички изходи, включително аварийните, а асансьорите ще бъдат спрени, съгласно изискванията за сигурност.

Община Благоевград апелира жителите да проявят разбиране и да запазят спокойствие по време на разиграване на конкретната ситуация!

Добавете Вашия коментар

TOP