Община Благоевград с 14 млн. лв. задължения, съдбата на "Франкофоли" - неясна

09 Януари 2020 | 15:26
5 коментара
Общество

14 млн. лв са към момента финансовите задължения на Община Благоевград, 6 млн. от които са неразплатените задължения към фирми. 

Това заяви по време на пресконференция днес кметът Румен Томов.

„Половината от бюджета е изяден преди да сме го започнали“, каза още той.

Все още е неясна съдбата и на фестивала „Франкофоли“, а от общинското ръководство са категорички, че ще искат закриване на дружеството „Благоевград фест“, в което работят четирима души, които за година са получили заплати в общ размер на 60 000 лв. 

Относно новоназначенията на ръководни позиции в Община Благоевград г-н Томов обясни, че са подготвени пет конкурса, които предстои да бъдат проведени. Това са за секретар, директор „Правна дирекция“, директор „Финансова политика“, директор „Местни данъци и такси“ и директор „Инвестиционна дейност“. 

„Хората, които са назначени в момента са на временни трудови договори“, каза още градоначалникът.

Добавени коментари

До Гешев публикува:
10 Януари 2020 | 09:32
Хайде г-н Гешев да те видим сега!
Ха,ха,ха публикува:
09 Януари 2020 | 18:11
Найстина Шопова излиза,че е голям играч-мошеник,защото всички тези дружества са нейни.Не напразно започна фиктивно работа в БГ радио за да продължи с организирането на тези джамбурета наречени от нея,,култура,,Камбитов ще остане с пръст...я в уста.....я във..г.з...
Браво публикува:
09 Януари 2020 | 17:48
Браво на Камбитов!По-горям лъжец и от Паскалев! Отличен на Шопова,която е най-големия играч от всички!
Бойко публикува:
09 Януари 2020 | 16:23
Няма никаква конкретика в тези цифри.Господа управляващи така не се прави.Ако има престъпление какво чакате?Естеството на тези задължения може да са съвсем нормални харчове, които се правят от всяко семейство, фирма или държавна структура.Въпроса е дали тези средства са хвърлени на вятъра или ще донесат някаква полза или принадена стойност на общината.Така представени нещата ,са долнопробна пропаганда.
гражданин публикува:
09 Януари 2020 | 15:41
Кмете, след тази ,,новина" следва да сигнализирате прокуратурата за тази безстопанственост, причинена от Камбитов и шайката около него, която забогатя на наш гръб.Ако сте убеден в тези си констатации веднага подайте сигнал.Камбитов не трябва да бъде оставен да се измъкне и да си харчи заграбените пари по нечестен начин.И тези около него, които му помагаха в кражбите да понесат строгостта на закона.

Добавете Вашия коментар

TOP