Община Благоевград кани бизнесмена Стефан Шалявски да доставя продукти за детските и социални заведения за над 1.6 млн. лв.

15 Юни 2022 | 17:49
0 коментара
Общество
Община Благоевград кани бизнесмена Стефан Шалявски да доставя продукти за детските и социални заведения за над 1.6 млн. лв.

Благоевградският бизнесмен Стефан Шалявски е поканен да доставя пресни плодове и зеленчуци на детските и социалните заведения в община Благоевград за период от 3 г. Наемателят на склада му в тържището „Пиринснаб“ в кв. „Грамада”, столичната фирма „Аллур“ ООД, пък е с покана да ги зарежда с риба и пакетирани захарни изделия. Процедурата е чрез възлагане без предварително обявяване на поръчката, тъй като преди 2 месеца общината проведе обществена поръчка за зареждане с храна  на детските и социалните заведения, но в частта за доставка на риба, пакетирани захарни изделия и пресни плодове и зеленчуци тя бе прекратена. Причината е, че единствената фирма, кандидатстваща да прави доставките – „Аллур“ ООД, бе отстранена от кмета Илко Стоянов, който прие мотивите на назначената от него комисия, че софийското дружество не притежава действаща регистрация по реда на Закона за храните за складовото помещение, откъдето смята да доставя стоката. Помещението е склад на фирмата на Стефан Шалявски „Терра Веджис“ ЕООД с предмет на дейност производство и продажба на земеделска продукция, за което „Аллур“ ООД представиха договор за лизинг за временно ползване.

До 27 юни двете фирми ще трябва да депозират в общината оферти, които ще се отворят на следващия ден. Общата стойност не бива да надвишава 1 664 819.03 лв. без ДДС. За доставка на риба през следващите 3 г. са предвидени максимум 443 952,05 лв. без ДДС, на пакетирани сладкиши – 175 025,6 лв., а на пресни плодове и зеленчуци – 1 045 841,38 лв. без ДДС. Продуктите са за 19 общински социални центъра и домове, 6 ясли заедно с общинската млечна кухня и всичките 13 детски градини с филиалите им.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА,в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP