Община Благоевград и спортните клубове с безплатни занимания за ученици през априлската ваканция

06 Април 2023 | 16:57
0 коментара
Общество
Благоевград
Община Благоевград и спортните клубове с безплатни занимания за ученици през априлската ваканция

Община Благоевград и спортните клубове в града организират безплатни занимания за учениците през априлската ваканция.

Мероприятията ще стартират на 8 април (събота) и ще продължат до 17 април (понеделник). Тренировките ще се провеждат по график и включват различни видове спорт. В тях могат да вземат участие ученици от всички училища на територията на Благоевград.

Според програмата в СК „Пирин“ (Спортен интернат) и в плувния басейн в кв. „Еленово“ ще се провеждат тренировки по лека атлетика, футбол, хандбал, самбо, естетическа гимнастика и плуване. Занимания по ориентиране и лека атлетика са предвидени в парк „Ловен дом“ при Обсерваторията. Зала „Скаптопара“ ще посреща децата с интерес към баскетбола и тенис на маса. Тренировките по бейзбол ще се състоят игрището при алеята за парк „Бачиново“ и на Американския университет. В базите на V СУ "Георги Измирлиев", на III ОУ „Димитър Талев“ и на IV ОУ "Димчо Дебелянов" ще се провеждат срещи по баскетбол, бокс и занимания по художествена гимнастика. Любителите на шахмата ще могат да посещават "Шах клуб Виктори" на ул. Тодор Александров №23, тренировките по тенис на корт ще се състоят в комплекс „Ловен дом“.

Заниманията по спортни танци ще бъдат във Военен клуб - Благоевград на ул. „Иван Вазов“ №7, по спортна стрелба на стрелбището на ул. “Антон Чехов” №1, по карате на ул. „Тодор Александров“ № 23. Зала „Орфей“ в парк „Македония“ очаква желаещите да тренират бокс, а любителите на високи скорости ще тренират на мотополигона край с. Зелен дол.

С цел да насърчат физическата активност сред децата Община Благоевград и спортните клубове предоставят отлично подготвени бази, които учениците да ползват в свободното си време.

Добавете Вашия коментар

TOP