Община Благоевград и ЮЗУ обединяват усилия за борба с трафика на хора

03 Август 2022 | 15:16
1 коментара
Общество
Община Благоевград и ЮЗУ обединяват усилия за борба с трафика на хора

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и Ректорът на ЮЗУ „Н. Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков подписаха споразумение за осъществяване на съвместна дейност в работата със студенти от катедра „Социология“ към Философски факултет, в областта на противодействие и превенция на трафика на хора, в това число, провеждане на изследвания за различни аспекти на престъплението.

Споразумението за провеждане на стажове е насочено към детайлно запознаване на възпитаници на висшето училище с дейността на Местната комисия за борба с трафика на хора, видовете експлоатационни практики на престъплението, както и извършване на аналитична работа по отношение на методите на въвличане и примамване на жертвите.

Взаимодействието с академичната общност има за цел да се надградят регионалните политики за предотвратяване и превенция на трафика на хора.
Трафикът на хора в световен мащаб представлява сериозно нарушение на човешките права и е свързан със злоупотреба с човешкото достойнство. За да бъде ограничено явлението е необходимо обединяване на усилията на всички ангажирани с проблема институции на национално, регионално и международно ниво.

Добавени коментари

Само питам публикува:
03 Август 2022 | 18:03
Този некадърен плагиат пенсионер, окупирал незаконно ректорското място в ЮЗУ, още ли не са го пратили при бай Ставри в ЦСЗ да му изкарат всички откраднати пари през онова място, където слънце не огрява?

Добавете Вашия коментар

TOP