Община Благоевград дава нов живот на стадиона в с. Селище

04 Септември 2022 | 18:11
2 коментара
Спорт
Община Благоевград дава нов живот на стадиона в с. Селище

БД „Спортни имоти“ към Община Благоевград и кметският наместник на с. Селище Георги Анастасов обединиха усилия за почистване и облагородяване на отдавна изоставения стадион в малкото населено място. Целта е спортният терен да се превърне в подходяща база за провеждане на тренировъчни процеси, което ще даде допълнителни възможности за развитие на футболните школи.

След основно почистване на игрището, предстои то да бъде изорано, а стадионът да бъде засят с нова тревна настилка. Предвижда се и пробиване на сонда, и изграждане на поливна система за поддръжката на терена.
След приключване на дейностите по почистване и облагородяване, стадионът ще бъде включен в актива на Спортни Имоти Благоевград за стопанисване.
Община Благоевград предвижда и изготвяне на проект, с който да кандидатства за финансиране пред Министерство на младежта и спорта, а идеята е условията на терена да бъдат усъвършенствани.
Кметът Илко Стоянов и неговият екип полагат непрекъснати усилия за развитието на спорта в общината. В момента се извършва цялостен ремонт в баскетболната зала, намираща се в Спортния интернат в града. Средствата за дейностите са осигурени от дарител, а след приключването им, спортистите, практикуващи една от най-популярните игри, ще имат отлични условия за тренировки и баскетболни срещи.
В рамките на настоящата година е предвидено и обновяване на покрива на спортна сграда на футболно игрище в с. Логодаж, заедно с реновиране на терена и съблекалните.

Добавени коментари

Иван публикува:
04 Септември 2022 | 21:12
В петричките села Михнево, Яворница, Беласица и други селца закриват училища, щото няма деца, нашият градоначалник Илката оправя селски стадиончета, щото в благоевградските селца се раждат болюк деца и нема къде да ритат!Чисто сте оглупели в тая община!
Милко публикува:
04 Септември 2022 | 21:10
Понеже в Селище е пълно с деца, да им направим стадион! В тая община само малоумници работят! ГЕРБ усвои пари чрез направата на стадиони в селца със затихващи функции, Илко Стоянов, креатура на Камбитката, ги ремонтира! Ашколсун, бе, народни изедници!

Добавете Вашия коментар

TOP