Община Белица ще отбележи 120-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

18 Септември 2023 | 12:00
0 коментара
Култура
Благоевград
Община Белица ще отбележи 120-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

На 18 септември 2023 г. /понеделник/ Белица ще отбележи 120 години от Илинденско – Преображенското въстание.

Началото ще бъде поставено в 12.30 часа с тържествен парад. Деца, младежи, учители и граждаи с шествие от знамена ще преминат през централната част на Белица, тръгвайки от двете средни училища в града.

В рамките на един месец, честванията на паметната дата в българската история ще преминат с презентации за историческите събития и беседи, които ще бъдат изнесени пред учащата се младеж и общността на Община Белица. Обявявен е и конкурс за есе, разказ, стихотворение и рисунка на тема „Илинденско-Преображенското въстание и малка Белица във въстанието “.

Най – добрите ще бъдат наградени. Желаещите да се включат в конкурса могат да намерят материали за събитията в исторически музей – Белица.В конкурса за есе, разказ и стихотворение могат да участват ученици от VIII до XII клас.

В конкурса за рисунка могат да участват ученици от II до VII клас.Организатори на събитието са Община Белица, СУ „Св.св. Кирил и Методий“, Професионална гимназия „Никола Вапцаров“ и Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ гр. Белица.

Добавете Вашия коментар

TOP