Община Белица ще отбележи 120 години от Илинденско-Преображенското въстание

09 Август 2023 | 15:05
2 коментара
Култура
Благоевград
Община Белица ще отбележи 120 години от Илинденско-Преображенското въстание
Началото ще бъде поставено в 12.30 часа на 18.09.2023 г. с тържествен парад. Деца, младежи, учители и възрастни с шествие от знамена ще преминат през централната част на Белица, тръгвайки от двете средни училища в града.
Честванията на паметната дата в българската история ще преминат с презентации за историческите събития и беседи, които ще бъдат изнесени пред учащата се младеж и общността на Община Белица. От днес 09 август 2023 г. обявяваме конкурс за есе, разказ, стихотворение и рисунка на тема „Илинденско-Преображенското въстание и малка Белица във въстанието “. Най – добрите ще бъдат наградени. Желаещите да се включат в обявения конкурс могат да намерят материали за събитията в исторически музей – Белица.
В конкурса за есе, разказ и стихотворение могат да участват ученици от VIII до XII клас.
В конкурса за рисунка могат да участват ученици от II до VII клас.
Организатори на събитието са Община Белица, СУ „Св.св. Кирил и Методий“, Професионална гимназия „Никола Вапцаров“ и Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ гр. Белица

Добавени коментари

До Беди и Карафеиз публикува:
05 Септември 2023 | 12:05
Якоруда не ви иска и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи.В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти , както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор. Герб го подкрепя. Марио Асьов също. Беди и Карафеиз и Сабиха свирката и Айша прътката..също са пътнички..на топло...пълна чистка..
Асие Шахин публикува:
09 Август 2023 | 16:18
. 2023 21:57 | Мердие Осман Хора от община Якоруда, разберете, че има тайна новият кмет да остави на същите постове в общината Беда, Магда и Карафеиз .. Това е недопустимо. Бъдете будни, а не в кома, в която вече 20 г ви държат. Не позволявайте ПРОМЯНАТА, да стане ПОДМЯНА. Г-н Ревански помогнете на Якоруда, да се освободи от старите управници Беди, Магда, Карафеиз, Сабиха, Айша Х., Пачката, Джама, Кавалов, Куцузо, Хърльови.

Добавете Вашия коментар

TOP