Община Белица се подготвя трескаво за своя празник - 2 септември

25 Юли 2017 | 22:01
0 коментара
Общество

Община Белица се подготвя трескаво за своя празник - 2 септември

Събитието ще премине под мотото „С любов и вяра в общите ценности” с амбицията да съхрани и популяризира българската природа, фолклор и народни традиции, да представи модела на мирно съжителство на религиозно разнообразни общности, както и да стимулира туризма.

За този специален ден домакините от община Белица са подготвили редица изненади за всички. На специално подготвени щандове всеки един производител на земеделска продукция, на млечни продукти и месо, събирачи на билки и гъби, производители на сладка от горски плодове, пчелен и билков мед, местни занаятчии ще представят своите продукти, придобити и произведени в екологична среда.

Домакините ще представят и ще нагостят всички с известния сред кулинарите сладък и здравословен кромид-лук, както и с разнообразните видове току-що набран сух боб, от най-малкия до най-едрия. Ще бъдат изложени местни традиционни специалитети, от които всеки ще може да опита и да се наслади.

През целия празничен ден до късно вечерта на открита сцена в центъра на Белица ще има музикална програма, която ще предложи феерия от багри, песни и танци от планините Пирин, Рила и Родопите. Млади момичета за първи път ще затъкат на стан, ще бродират и плетат на открито, ще се учат да точат тесто за баница, ще точат юфка. Млади моми и ергени, с песни и закачки ще се люлеят на „врътка”, типична за село Бабяк. 

Осем футболни отбора ще разиграят двудневен детски футболен турнир на стадиона в града. Специална туристическа програма с организирани туристически маршрути „Приятели на Белица” ще позволи на всички любители на красивата природа да се докоснат до природните и туристически забележителности в Белица.

Добавете Вашия коментар

TOP