Община Банско започна реализацията на два проекта

03 Май 2023 | 14:03
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Община Банско започна реализацията на два проекта
В Община Банско започна реализацията на два проекта, финансирани от Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи“,
Приоритетна ос „Подобрено социално и икономическо развитие на общините в неравностойно положение“, процедура Малка грантова схема „Създаване на работни места“, Код на процедура BGLD-1.007.
По проект № BGLD-1.007-0030-C01 „Създаване на Музей на планината и хората, с изложение на местни традиционни занаяти“ са разкрити нови работни места за пет човека в Музея на планината и хората за развитие на културните дейности. Един от тях е екскурзовод/шофьор до археологическите забележителности, един е отговорник/поддръжка на изложбената зала за традиционни местни занаяти и трима са музейни работници. Проектът предвижда лицата, назначени в Музеен комплекс гр. Банско, да бъдат обучени за работа в специфична културна среда. Те трябва да придобият знания и умения за комуникация на английски език, презентационни и дигитални умения, Наетите са безработни и неактивни лица на пазара на труда.
Пет човека са наети и във връзка с реализиране на проект № BGLD-1.007-0031-C01 „Развитие на културни и фестивални дейности чрез осигуряване на модерна подвижна сцена“ към НЧ „Никола Вапцаров – 1894 г.“ – техническа поддръжка, трима монтажисти на подвижна сцена и един ръководител на самодеен състав. Проектът предвижда лицата, назначени в читалщето, да бъдат обучени за работа в специфична културна среда. Те ще придобият комуникационни и технически умения.

Добавете Вашия коментар

TOP