Община Банско се присъединява към инициативата на МВР за намаляване жертвите на пътя

21 Септември 2016 | 08:11
0 коментара
Общество
Община Банско се присъединява към инициативата на МВР за намаляване жертвите на пътя

Община Банско се присъединява към инициативата на Главна дирекция „Национална полиция” за отбелязване на Европейската седмица на мобилността до 22 септември – с операция EDWARD. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско. 

Операция EDWARD ще се проведе на територията на цялата страна, като на 21 септември – Европейският ден без загинали на пътя, в реално време ще бъде предавана информация за случващото се по пътищата. „Брояч” на деня ще отбелязва произшествията, а събраната информация ще бъде предоставяна на обществеността онлайн. Органите на Пътна полиция ще бъдат част от акцията и ще засилят контролната дейност в максимална степен, за да подпомагат безопасното придвижване на участниците в движението и намаляване на инцидентите.

Електронната страница на Община Банско ще бъде част от мрежата на МВР, като в Европейският ден без загинали на пътя, 21 септември, ще препраща към официалната страница на МВР за актуалната пътна информация. Идеята на операция EDWARD е да се привлече общественото внимание върху безопасното движение по пътищата, спазването на правилата и засилване на толерантността. 

Добавете Вашия коментар

TOP