Община Банско с правила за отглеждане на домашни любимци

10 Ноември 2020 | 11:55
0 коментара
Общество

Във връзка с правилата за отглеждане на домашни любимци от община Банско излязоха със специално съобщение към собствениците им, В което ги уведомяват, че при отглеждането им стриктно трябва да спазват разпоредбите на Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за местните данъци и такси.

Собствениците на домашни любимци са длъжни да вземат мерки животните да не замърсяват обществени места, като почистват мястото след дефекация, както и да не създават опасност за хора или други животни. При извеждане на кучетата банскалии да носят в себе си ветеринарномедицинския паспорт и да го предоставят за проверка. Забранява се извеждане на кучета без повод, а на агресивни кучета и без намордник, както и разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.

Горните разпоредби се отнасят за домашни любимци, извеждани на публични места, като при констатиране на нарушения в правомощията на Общинска администрация и кмета на общината е да бъде търсена административно-наказателна отговорност от нарушителите, състояща се в съставяне на акт за установяване на административно нарушение и издаване наказателно постановление.

Добавете Вашия коментар

TOP