Община Банско с апел към жителите с настъпването на зимния сезон

17 Декември 2021 | 11:40
1 коментара
Общество
Община Банско с апел към жителите с настъпването на зимния сезон

Община Банско отправи специален апел към жителите на общината във връзка с усложнената зимна обстановка.

„Уважаеми съграждани, в условията на снеговалежи и влошени метеорологични условия е важно всички да бъдем отговорни и да почистим прилежащите територии пред нашите домове, хотели, къщи за гости, ресторанти и офиси. В условията на натежал и мокър сняг да бъдем внимателни, когато минаваме и паркираме под високи сгради или дървета, поради риск от падане на счупени клони или големи късове сняг. Трябва да опазим живота, сигурността и спокойствието – нашите и на гостите на общината!“, се казва в апела. 

От администрацията в Банско напомнят и важни акценти от наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управлението на отпадъците на територията на общината. 

Чл.5. (2) Физическите и юридическите лица са длъжни:

2. „Да опазват и поддържат чистотата на територията на имотите (включително и незастроените), на които са собственици, ползватели или наематели; 

3. Да почистват, в т.ч. и от сняг, и поддържат чистотата на съответните прилежащи терени към сградите, дворните места и др., в които живеят или стопанисват; 

Чл. 30. „При снеговалеж и заледяване всички ръководители на публични учреждения, търговски дружества и кооперации, юридически лица с нестопанска цел, еднолични търговци, лица, упражняващи свободна професия, и физически лица, обитаващи сгради или обособени обекти в етажната собственост, са длъжни, лично или чрез трети лица да организират своевременно и постоянно почистване на тротоарите и площадките в района на сградите, които заемат, съответно пред жилищните сгради, за осигуряване на нормален работен процес, безопасно движение и достъп до сградите“.

Добавени коментари

Банскалия публикува:
17 Декември 2021 | 17:51
В скоро време ще почнем сами да си чистим и пешеходните алеи,понеже парите за почистване,които даваме на Джипсовете им се виждат малко и няма кой да изчисти.

Добавете Вашия коментар

TOP